Віра Олександрович

За які порушення тернополян штрафують на митниці?

mytnytsya

Уже 21 справу про порушення митних правил передали до суду на Тернопільщині.  

Про це повідомили у відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області

У січні фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 50 адміністративних протоколів про порушення митних правил і вилучили предмети правопорушення, зокрема, заготовки ясеневі, на суму 2 тис. 842 грн, - констатували фахівці.

На митниці уже розглянули 20 справ про порушення митних правил і винесли постанови про притягнення до відповідальності винних осіб. Йдеться про застосування штрафів на суму 76,8 тис. грн.

За результатами роботи митниці у правоохоронному напрямку у січні від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до бюджету перерахували 39,9 тис. грн, - додають фахівці. - До суду передали 21 справу про порушення митних правил.

До слова, серед причин, через які притягають до відповідальності підприємців і звичайних фізосіб, митні правопорушення пов’язані із недоставлянням товарів, транспортних засобів комерційного призначення і документів до митного органу призначення, а також видача їх без дозволу такого органу або втрата. Окрім того, були протоколи про переміщення через митний кордон України товару із приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу доходів і зборів, як підстави для переміщення товару документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача і вартості товару, а також вчинення дій, спрямованих на неправомірне зменшення розміру митних платежів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео