300-річчя дерев'яної церкви у Чорткові святкуватимуть аж 3 дні

news-nYO2DQBks3

У приміщенні парафіяльного будинку проходило засідання організаційного комітету з нагоди відзначення 300-річчя церкви Вознесіння Христового, що відбудеться 25 травня 2017 року.

За круглим столом зустрілися обговорити теперішні проблеми парафії та майбутні святкування міський голова Володимир Шматько, депутат міської ради Любомир Махомет, священики о. Андрій Мельник та о. Мар`ян Лемчук, начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій міської ради Наталія Ващишин та головний спеціаліст відділу Оксана Свистун, повідомляють у прес-службі Чортківської міської ради.

Володимир Шматько запропонував, щоб святкування тривали не один день – 25 травня, у свято Вознесіння, а протягом 25 – 28 травня. Також міський голова висловив побажання, щоб таку значиму не лише для Чорткова, а й для усього Поділля подію – день народження однієї із найстаріших дерев`яних церков у регіоні – відзначили якщо не на Всеукраїнському, то хоча б на обласному рівні. Очільник міста наголосив, що міська рада з нагоди 300-річчя церкви бере на себе фінансування заходів з нагоди святкувань і профінансує одну із потреб церкви.

Отець Андрій повідомив, що оскільки споруда церкви – пам`ятка архітектури національного значення, тому й усі роботи, що ведуться, – ремонтні, реставраційні – потребують великих затрат. До святкування 300-річчя церковна громада намітила провести багато робіт, а саме: встелити бруківкою заїзд на церковне подвір`я; утеплити й оформити у подібному до загального ансамблю стилі парафіяльний будинок; встановити лавки і навіс надворі; оновити озвучення храму. У найближчій перспективі є ще одна нагальна потреба – утеплення будівлі церкви.

Володимир Петрович запевнив, що з боку влади церковна громада може розраховувати на абсолютну підтримку, а також звернувся із закликом до мешканців Чорткова, бізнесменів внести посильний грошовий вклад задля такої доброї, потрібної для усіх справи. Нашій перлині – 300 літ! Відсвяткуємо достойно!

Вибір читачів за тиждень

Відео