Лікарі сумнівалися, що вона зможе ходити (фото)

4-696x464

Коли тернополянка Оля Олійник була маленькою, лікарі сумнівалися, що вона зможе ходити. Батьки і вчителі її всіляко оберігали від фізичних навантажень. Але якось Оля вирішила проігнорувати усі застороги і робити те, що їй хотілося найбільше. Нині – вона танцює. Створила спортивно-танцювальну студію “Jasmine”. Їздить за кермом автомобіля. Вивчає, чому тернополянки недооцінюють себе. Радить танцювати іншим і розповідає – чому, повідомляє Про.те.

– Олю, кажете, що жінкам варто займатися східними танцями і стрип-пластикою? Чому?

 – Жінкам дуже потрібно займатись будь-яким спортом для підтримання себе у формі. Багато обирають для себе фітнес, йогу, спортзал. Це хороші види спорту для того, щоб набути рельєфності, схуднути, розтягнути тіло. Але саме стрип-пластика та східні танці допомагають нам стати більш жіночними, привабливими, полюбити себе, своє тіло, набути пластичності, гнучкості, виправити осанку…

 – Спочатку про східні танці. Чим вони корисні для здоров’я, як впливають на фігуру?

Почнемо з походження. Спочатку це були фізичні вправи. Їх спеціально придумали для жінок у гаремах, щоб їм було легко народжувати дітей і не виникало хвороб жіночих органів. Це вже потім переросло в танці, де спочатку жінки танцювали для жінок, а ще пізніше і для своїх чоловіків, зваблюючи їх.

За заняття ми встигаємо пропрацювати всіма частинами тіла – від голови і до носочків. У нас рухаються всі суглоби: шийний відділ, плечі, грудна клітка, живіт, кожне стегно окремо. І як результат:

– Підвищення м’язового тонусу, поліпшення фізичної форми.

– Профілактика остеопорозу, артриту і поліпшення стану кісткової системи.

– Розвиток вестибулярного апарату, поліпшення відчуття рівноваги і координації.

– Зняття стресу, розслаблення.

– Поліпшення стану серцево-судинної системи.

– Спалювання жиру, поліпшення метаболізму.

– Полегшення симптомів передменструального синдрому.

– Профілактика і усунення симптомів целюліту.

– Поліпшення постави і стану хребта.

– Які саме м’язи працюють під час східних танців?

– У східному танці живота працюють практично всі групи м’язів, у тому числі, не задіяні в повсякденному житті м’язи малого тазу, внаслідок чого нормалізується діяльність всіх органів нижче пояса. Завдяки східним танцям у нас округлюються стегна і стає тоншою талія.

– На вираз і форму обличчя теж танці вливають?

– Східний танець виконують в розслабленому вигляді під мелодійну музику. Дослідження показали що:

– Ендорфіни, вироблені мозком під час танцю, можуть знизити больові відчуття, діючи як транквілізатор;

– Енергійна активність призводить до ослаблення негативних емоцій;

– Розрядка напруги після рухових вправ триває довше, ніж після медитації;

– Зменшення тривожності в танцювальних групах було значніше, ніж у спортивних та музичних групах.

Дівчата, жінки які приходять на заняття, завантажені різноманітними проблемами. Вони виходять з залу з посмішками і цілковитим задоволенням, забуваючи про все на світі.

– Кажуть, як танцюєш, так і живеш. Щось в тім є?

– На сході є приказка: ” Як жінка любить, так вона танцює”. Я б сказала – як живеш, так і танцюєш. Звичайно, в танці проявляється характер. Видно, хто який у житті. Наприклад, закритим і зажатим людям й танець важче дається, ніж тим, які і по житті легкі, позитивні. Видно, хто холерик, а хто спокійний.

У кого проблеми зі спиною – переважно не мають підтримки у житті і все несуть на своїх плечах.

Багато дівчат з красивими фігурами стидаються свого тіла. Для них проблема – одягнути топ, щоб краще бачити правильність рухів животом і стегнами. Але це також з часом проходить.

У мене у групах часто бувають перевтілення. Наприклад, приходить дуже закомплексована дівчина, зажата, тяжко сприймає інформацію, по цьому видно що і у житті важко іде на контакт. Через деякий час вона стає більш відкритою до спілкування, розкутішою, більш впевненою у собі. Потім вона знаходить того єдиного – виходить заміж і перестає ходити на заняття. Я щаслива за таких дівчат, але покидати заняття і поринати з головою в стосунки – також неправильно. Потрібно завжди дбати про себе, про своє тіло і залишатись загадкою для свого коханого. Нехай постійно вас завойовує і розгадує.

– Чому нема обмежень у віці для східних танців?

– Тому що він дуже жіночний. Нема обмежень, підходить всім. Для дівчаток – це хороша профілактика остеохондрозу. Для молоді – підготовка до народження дитини. Для породіль – відновлення організму. Для старших жінок – профілактика багатьох захворювань, красива фігура і чудовий настрій.

 – Часто у жінок буває варикоз. Східні танці не протипоказані?

– Залежно яка степінь. Ми не танцюємо на підборах, що може погіршити стан, танець виконується босими. Усе залежить від самопочуття людини і стану варикозу. Якщо це та стадія, коли і просто стояти важко, то не можна.

– Які хвороби обминають жінок, які займаються східними танцями?

– Ендокринологи відзначили, що, при правильному підході, фізичне навантаження допомагає при такому серйозному захворюванні, як цукровий діабет. Воно сприяє схудненню і поліпшенню роботи інсуліну. Хірурги рекомендують заняття східними танцями для зміцнення глибоких м’язів спини та масажу хребта, що вирівнює поставу, вирішує проблему остеохондрозу, перешкоджає відкладенню солей і є хорошою профілактикою грижі міжхребцевих дисків. Такі фізичні навантаження зміцнюють серце, впливають на процес кровотворення, відновлюють кровопостачання всього організму, що якраз і корисно для серцево-судинної системи. Арабські танці живота тренують м’язи черевного преса і малого тазу, тим самим нормалізуючи життєдіяльність всіх органів в черевній порожнині і в області тазу.

– Чому, танцюючи, жінка стає щасливішою? Навіть, коли не все добре у житті.

– Східний танець вимагає рівного ритмічного дихання, що дозволяє знизити рівень стресу. А ритмічне дихання впливає на центри задоволення і відбувається викид ендорфінів, що поліпшують настрій.

– Куди звертатися, якщо хтось зацікавиться, щоб у вас потанцювати, наприклад?

– Я є в соцмережах. Або за номерами телефону: 098 310 09 97, 050 738 25 24. А спортивно-танцювальна студія ” Jasmine” знаходиться за адресою : Вул. 15 квітня 15.

Вибір читачів за тиждень

Відео