Оксана Бучко

У Тернополі на протест вийшли підприємці та пенсіонери (фото, відео)

DSCN9579

«Уряд у відставку», «Закінчуйте грабувати, бо ми не встигаємо заробляти», «Штраф у 320000 – знищення підприємця» - з такими закликами вийшли тернополяни під стіни облдержадміністрації 20 лютого. Акцію протесту також приурочили третій річниці із дня загибелі героїв Небесної сотні.

DSCN9574
DSCN9574

Такі акції проходять у дев’яти інших містах України.

- Наші вимоги – це перегляд чинних тарифів з метою доведення їх до економічно обґрунтованих, скасування штрафів в 96000, 320000 грн для малого і середнього бізнесу, впровадження права на сімейний бізнес, недопущення підняття пенсійного віку, введення  контролю заробітних плат для керівників державних підприємств, суддів і інших високопосадовців, - розповідає голова профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломейчук. - Ми підпишемо резолюцію і чекатимемо реакції з боку влади. Адже в нашій країні вже стає неможливим життя і для тих, хто приклав чимало зусиль для розвитку власної справи. За робоче місце ми повинні сплачувати податок – 1000 грн. Ми сьогодні протестуємо разом з пенсіонерами, які у поважному віці все-таки прийшли сюди явно не від хорошого життя. Хочемо зупинити накопичення обкрадання нашого народу.

DSCN9587
DSCN9587

Головну увагу на протесті приділили введенні штрафу для підприємців. Такі заходи впровадили з превентивними мотивами, зазначив директор департаменту соцзахисту ОДА Вадим Боярський.

- Накладення штрафів – це не одномоментна швидка процедура, для цього потрібна доказова база, - говорить він. – Такі штрафи – для тіньового бізнесу. Ніхто накладати стягнення через дрібниці не буде. За інформацією державної інспекції праці, ще немає на даний час жодного такого штрафу.

DSCN9582
DSCN9582

Вимоги учасників акції подаватимуть у відповідні обласні служби та органи центральної влади.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=LUm6bh4Z6ek&feature=youtu.be[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео