Неможливо без сліз: на Тернопільщині пригадали події Майдану

DSC_0578

Сьогодні біля пам’ятника Героям Майдану у Теребовлі місцеві мешканці зібралися, щоб вшанувати пам'ять героїв Небесної Сотні.

Священнослужителі місцевих храмів відслужили панахиду за душі невинно убитих на Майдані. До молитви приєдналася учнівська молодь, керівники і працівники установ, громадськість міста. Після хвилини мовчання теребовлянці до підніжжя пам’ятника в знак глибокої шани поклали квіти і запалені лампадки, пише terebovlya.

Тужливі музичні та поетичні рядки перенесли у той недалекий 2014 рік, коли захищаючи та відстоюючи принципи свободи та незалежності під мирним небом загинули молоді українці. Своїм свідченням про події того часу поділився очевидець і безпосередній учасник Революції Гідності, медик за фахом Євген Лоза. Він розповів про роботу організованої у холі готелю лікарні, де медики-волонтери врятували не одне життя. Зі сльозами на очах розповідав про тяжкопоранених, про загиблих та про рідних, що не тямили себе від горя…

„Працюймо і живімо так, щоб їхня жертва була недаремною”, - прозвучало нагадування для усіх присутніх, які завершили свою спільність щемливим виконанням українського славню.

Вибір читачів за тиждень

Відео