Чи отримають учасники АТО по 2 гектари під сільське господарство?

__2_02

Держгеокадастр в Тернопільській області продовжує видавати дозволи на виготовлення документації учасникам АТО на ділянки біля львівської траси. Нагадаємо, що на вказаній площі, ділянки мають цільове призначення не під індивідуальне будівництво, а під ведення сільського господарства.

Крім того, згідно чинного законодавства, бійці мають право отримати там і ділянки площею до 2 гектарів під ведення особистого сільського господарства. Частина учасників АТО вже скористалась цим правом і подала заяви.

6 лютого цього року, голова Правління ГО “Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини” Ружена Волянська разом з бійцями АТО відвідали Держгеокадастр, та поспілкувались з очільником управління Віктором Мартинюком. Щоб забезпечити прозорість та відповідність закону в процесі виділення землі, було надіслано до Держгеокадастру в Тернопільській області офіційний запит, в якому сформулювали два пункти:

  1. Скільки вже видано наказів на розробку проекту землеустрою?
  2. Скільки на розгляді заяв на видачу наказів на проекти землеустрою, за мінусом тих, кому відмовлено?

Screen Shot 02-21-17 at 09.29 PM
Screen Shot 02-21-17 at 09.29 PM

Днями Правління ГО “Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини” отримало офіційну відповідь від очільника Держгеокадастру в області Віктора Мартинюка датоване 10 лютим 2017 року.

Про це повідомила на своїй сторінці в Фейсбук Ружена Волянська:

1з

2з

У відповіді вказується, що на даний момент (10 лютого) зареєстровано 223 заяви. Із загальної кількості зареєстрованих заяв, 88 учасників АТО вже отримали дозволи на виготовлення проекту землеустрою.  Ця кількість наказів стосується лише ділянок площею 0,06 га під садівництво.

Що стосується заяв на отримання ділянок під особисте сільське господарство (до 2 гектарів), то вони наразі перебувають на стадії розгляду. Проте враховуючи, що заяви подавались в кінці січня і на початку лютого, найближчим часом Держгеокадастр зобов’язаний надати відповідь, адже законом передбачений 30-денний термін розгляду.

Вибір читачів за тиждень

Відео