Оксана Бучко

Де можуть відпочити тернополяни на українську зарплату в лютому?

83_main_new.1486653354

Вихідні в Європі чи відпочинок на морському узбережжі можуть дозволити собі українці в останній зимовий місяць. За даними Державної служби статистики, середня зарплата цього місяця складає 5400 гривень або 200 доларів, повідомляє segodnya.ua.

Турція і Єгипет

Тиждень в п’ятизірковому готелі в турецькій Аланії можна провести за 205 доларів.  Віза в цю країну - непотрібна. Тури продають в межах готелю, де є криті басейни з підігрівом. Відпочинок на двох обійдеться 390 доларів.

Також поїхати в Турцію можна самостійно. Дорога до Стамбулу коштує в межах 70 доларів, якщо скористатись турецьким лоукостом  Pegasus. Із Запоріжжя переліт обійдеться у 35-36 доларів, із Києва – 42 долара. Проживання в хостелі в центрі міста коштує 25 доларів за п’ять ночей. Проїзд в громадському транспорті – 0,5 долара. Обід в недорогому ресторані – 140 гривень або 5,2 долара. Вхід в Собор святої Софії – 10 доларів. За екскурсовода доведеться платити 70 доларів.

У Єгипті ціни стартують від 160-170 доларів. Вартість туру включає переліт з Києва і назад, трансфер із аеропорту, проживання, медстраховку і сніданки. На екскурсії та вечері потрібні додаткові кошти. Загалом можна вкластися в 100 доларів, якщо економити. Пообідати в недорогому ресторані можна за три долари, проїзд в громадському транспорті коштує 0,1 долара. Відвідати палац «Тисяча і одна ніч» можна за 20 доларів.

Тур Європою

Для поїздки в Європу знадобиться віза , за яку платять в середньому 35 євро. Після цього планувати поїздку можна самостійно або з туроператором. Візит в Польщу на 3-4 дні коштує 118-160 доларів. Ціна включає проїзд, проживання в готелі, сніданки, страхування, супровід екскурсовода.  Також ще 50-60 доларів знадобиться для входу у музеї та відвідування визначних місць. Якщо обрати самостійну поїздку, то білет зі Львова обійдеться 17,5 долара, з Кракова – 12,8 долара, з Києва 83,3 долара, з Перемишля – 15-21 дол. Шість днів в хостелі в центрі Варшави обійдуться в 35 доларів, обід в недорогому ресторані – 5,3 долара. Проїзд в метро – 0,85 долара. Відвідування музею Фредеріка Шопена – 5,5 долара.

Приблизно такі ж ціни в Чехії та Угорщині. А екскурсійний тур через Польщу, Чехію, Німеччину, Францію стартує від 161 долара і триває 6 днів.

Із Польщі самостійно можна літати на лоукості в інші країни – в Лондон чи Рим переліт коштує 22 долара, в Осло – 16, в Стокгольм – 9-10. Квитки варто замовити наперед за три місяці. До прикладу, перебування в Римі за ніч в хостелі коштує 7 доларів, обід в недорогому ресторані – 17 доларів, проїзд в громадському транспорті – 1,7 долара. Відвідати Колізей можна за 13 доларів.

Грузія

Переліт в Грузію обійдеться дещо дорожче, адже туди з України немає лоукостів. Із Києва до Тбілісі білет коштує 48 доларів, із Варшави до Кутаїсі – 22 долара.

Проживання в центрі міста обійдеться в 20 доларів за 6 ночей, обід в недорогому ресторані – 6,3 долара. Проїзд в громадському транспорті - 0,3 долара. Відвідати сірчані бані Абанотубані коштує 18-30 доларів.

Ціни на відпочинок влітку

На суму 200 доларів можна відпочити вдвох на початку літа в безвізовій Чорногорії. У Турції відпочинок подорожчає – від 1000 доларів на двох. Це пов’язано із поверненням на курорти росіян, яким заборонили в’їзд в Турцію в 2015 році. Натомість в Єгипті такий потік ще не відновили, тому ціни залишаються дешевими, зазначає керівник одного з офісів «Поїхали з нами» Вікторія Лонська.

Як зекономити на відпочинку?

 Квитки лоукостів – прекрасний вихід із ситуації. Дешевшими є компанії Ryanair і WizzAir. Квитки рекомендують купувати в низький сезон, коли нема свят і попиту на відпочинок за кордоном. Щоб зекономити на проживанні, можна поселитись у людей із сайту Сouchsurfin або ж шукати недорогі хостели.

- Краще купувати квитки у будні дні, найвдалішим для  знижки днем вважають вівторок, - розповідає турист і засновник проекту NUISIDIDOMA Максім Заселян. – Важливо також підписатись на розсилки гарячих новин всіх сайтів-агресаторів і авіакомпаній.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео