Віра Олександрович

Проект побудови ГЕС на Дністрі: від 150 мільйонів ніхто не відмовиться

unnamed (26)

Лист про наміри із підготовки проекту побудови шести ГЕС із водосховищами на Дністрі у межах трьох областей – Івано-Франківської, Чернівецької і Тернопільської - отримали в обласній раді.

Надіслали таку «петицію», оприлюднену на офіційному сайті найвищого представницького органу Тернопілля, із публічного акціонерного товариства «Укргідропроект». Документ, адресований Вікторові Овчаруку, підписав генеральний директор ПАТ – В.В.Кривицький.

Читачі можуть самі ознайомитися зі змістом листа (див. фото – прим.). Але якщо коротко, то спротив, що виник у громадах трьох областей, дійсно схвилював фахівців «Укргідропроекту». Через це вони і вирішили написати лист і навіть дали відповіді на кілька запитань, які ставили активісти (Скачати Додаток 1 до листа № Рук/239 від 20.02.2017 р.прим.). Проте відмовлятися власне від виготовлення проекту вони не хочуть. Мовляв, усе буде у рамках закону і відповідатиме вимогам чинного законодавства України. Тому заспокойтеся!

unnamed (28)
unnamed (28)

unnamed (27)
unnamed (27)

Вочевидь, генеральному директору ПАТ, як кажуть, «до лампочки», що думають експерти, депутати і звичайні жителі Тернопілля та сусідніх областей. Вони навіть до уваги не беруть офіційні рішення і звернення органів місцевого самоврядування. Виходить, головне – «роздерибанити» гроші, які виділять на проект із державної казни. Адже (цитуємо лист) «про побудову ГЕС наразі не йдеться, а лише про підготовку проекту»… Мовляв, потім будуть обговорення і наради із експертами та різні експертизи. І лише після цього ухвалюватимуть остаточне рішення – бути ГЕС чи ні…

unnamed (25)
unnamed (25)

Отже, питання таки у ласому шматку - 150 мільйонах гривень, які «Укргідропроект» хоче зробити своїми. Очевидно, активісти від початку мали рацію – йдеться про відвертий «дерибан» (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). І це тоді, коли країна воює і зайвих грошей у неї немає…

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео