Орест Сарматський

Агро-новини 23 лютого

лют2302

З аморфними фермерами у 2017 р. ніхто не працюватиме — думка

2016 рік був одним із найгірших за роки незалежності для сільгоспвиробників, перш за все для фермерів. Про це у інтерв’ю на сайті «Останній Бастіон» заявив голова ГО «Асоціація фермерів і приватних землевласників відродження Полтавщини» Віктор Галич.

Попри те, що фермери отримали непоганий врожай, у законодавчому полі сільгоспвиробники втратили напрацювання минулих років.

«Верховна Рада IV скликання прийняла законодавчу базу, яка діяла до 2015 р.: спецрежим ПДВ для фермерів. Але торік через незгуртованість фермерів та інших сільгоспвиробників, які не змогли «дотиснути» парламент, ми втратили пільги з оподаткування. У цьому році пільги матимуть овочівники, цукровики та тваринники. Останні дві категорії — переважно олігархи», — говорить чоловік.

У купі негараздів, яка зараз накрила сільське господарство почасти винні самі фермери, бо не хочуть об’єднуватися для протистояння корупціонерам, впевнений Віктор Галич.

230201
230201

«Фермери самі винні в тому, що різного роду «чинуші» використовують їх як «дійну корову» для власного збагачення. Кожен поодинці відкуповується від корупціонерів-вимагачів замість того, щоб гуртом виступити проти них. Нещодавно Асоціація фермерів та приватних землевласників України прийняла правильне рішення: має бути фіксоване членство. Коли буде реєстр фіксованих членів асоціації фермерів і приватних землевласників, то АФЗУ відстоюватиме інтереси своїх членів, а не аморфне фермерське середовище. Якщо хтось хоче залишитися сам на сам із сьогоднішніми жорстокими реаліями, то це його вибір. А хто прагне гуртуватися і відстоювати свої права через відповідні структури, той сплачує внески, стає фіксованим членом АФЗУ. Такий фермер до того ж має певні пільги на придбання сільгосптехніки та знаряддя, на оздоровлення. Тож майбутнє фермерського руху за фіксованим членством. З аморфними фермерами ніхто не працюватиме», — резюмував чоловік.

Виробництво багаторічних трав покращить фінансовий стан господарств — Держпродсоживслужба

Виробництво багаторічних трав — запорука розвитку сільського господарства. Зокрема, висока рентабельність виробництва насіння багаторічних трав, сприятлива кон'юнктура ринку дозволять покращити фінансовий стан господарств, підвищити зайнятість населення, вирішити інші соціальні проблеми. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби.

З метою забезпечення інформаційного супроводу діяльності служби у сфері насінництва, спеціалісти управління контролю в сфері насінництва та розсадництва ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розробили «Методичні рекомендації з виробництва насіння багаторічних трав у господарствах області».

230202
230202

Адже саме збільшення об’ємів та якості виробництва всіх видів кормів слугує чи не вирішальною умовою розвитку тваринництва, збільшення об’ємів виробництва та підвищення якості продукції котрого в свою чергу є важливою ланкою сільськогосподарського виробництва у сфері забезпечення продовольчої безпеки та підвищення експортного потенціалу держави.

В Україні масово скуповують земельні ділянки

Продовження мораторію на продаж землі до 2018 року спричинило активне падіння вартості земельних ділянок.

Нагадаємо, що таке рішення було викликано необхідністю розробки ефективно моделі проведення даної операції. На сьогоднішній день, поки влада вирішує як бути далі, власники знижують ціну на землю.

230203
230203

Рішення про купівлю землі пов'язано, перш за все, з вигідністю, оскільки отримавши за низькою ціною ділянку, можна спорудити на ньому власний будинок. При цьому сума витрат значно менша, ніж при покупці готового варіанту. Крім того, це дозволяє самостійно визначити яким буде будова, і як буде, безпосередньо, використовуватися земля.

Вибір читачів за тиждень

Відео