Тернополянки заганяють себе побутом і роботою

6-683x1024

Більше дбати про себе радить жінкам керівник спортивно-танцювальної студії “Jasmine” Оля Олійник. Вона вважає, що тернополянки заганяють себе побутом і роботою, а на себе часу не вистачає. Розповідає про стрип-пластику і чому багатьом жінкам вона потрібна, повідомляє Про.те.

– Стрип-пластика – це та ж культура у нас, що і східний танець на сході. У нас жінки зваблюють своїх чоловіків стрип-пластикою, а на сході – танцем живота. Багато дівчат, жінок соромляться свого тіла. Саме на заняттях зі стрип-пластики (lady dance) ми найбільше вчимось любити своє тіло, позбуваємось комплексів, стаємо більш розкутими та сексуальними.

– Це якісь елементи від стриптизу?

– Багато хто плутає стрип-пластику зі стриптизом. Але це не так! Стриптиз – це мистецтво красиво роздягнутись. А роздягнутись можна під що завгодно: сальсу, самбу, хіп-хоп… Секрет стрип-пластики полягає в умінні зваблювати без роздягання, на відміну від самого стриптизу. Стрип-пластика – це танцювальна програма, яка дає можливість навчитися володіти своїм тілом, красиво рухатися, знайти впевненість у собі. Стрип-пластика – це поєднання елементів аеробіки, хореографії, сексуальної пластики, стретчингу, а зовсім не стриптиз, як багато людей вважають.

– Як жінка змінюється, займаючись стрип-пластикою?

– Стриппластика допомагає зрозуміти себе, повірити в свою сексуальність, полюбити своє тіло. Отже, підвищується сексуальне бажання, знищується невпевненість в собі. Заняття допомагають усвідомити себе як Жінку. Така Жінка не залишиться непоміченою!

Звичайно, змінюється фігура, стає більш рельєфною, пропадають зайві кілограми, появляється розтяжка.

На поведінку і внутрішній стан стрип-платика впливає? Як?

– У мене є учениця, яка прийшовши на заняття, дуже стидалась того, що до нас ходить. Коли я поставила фото із занять на своїй сторінці у соціальні мережі, вона попросила їх забрати, щоб ніхто не побачив, чим вона займається. На роботі і вдома усі знали, що вона ходить на фітнес. На занятті вона навіть дівчат стидалась і ставала позаду, щоб її не бачили. Зараз, після року тренувань, це вже інша особистість. Ми фотографуємось, знімаємо відео, для неї не проблема одягти для відео відверте вбрання і їй  все одно, чи хтось дізнається, яким видом танців вона займається. Вона стала впевненою у собі. Знайшла своє кохання і незабаром виходить заміж.

– Чи є вікові обмеження для стрип-пластики? Які саме? А обмеження за станом здоров’я?

– Я набираю дівчат віком від 18 років. Молодшим більш притаманний такий напрямок як go go. Приймаю усіх, у кого є бажання вчитися. Відносним недоліком є те, що перші результати з’являться за 2-3 місяці, а це потребує терпіння, можлива кріпатура.

Протипоказання:

– важкі хвороби крові, судин і серця;

– гінекологічні захворювання;

– гіпертонія;

– грижа;

– пухлини будь-якого характеру;

– варикоз;

– тромбофлебіт;

– порушення і травми опорно-рухового апарату;

Хоча з власного досвіду скажу, що якщо у вас є бажання танцювати, то ніякі протипоказання не завадять і ви ніяк не відчуєте їх вплив. Це все надумано. Моїм батькам після мого народження сказали, що я навряд чи буду ходити. А коли почала ходити, лікарі наголосили, що мені не можна сідати на шпагат і народжувати тільки кесаревим. В школі я все життя була звільнена з фізкультури, а зараз у мене своя спортивно-танцювальна студія. Я танцюю – і ніякі протипоказання для мене не показання. Все у нас в голові.

– Скількома видами танцю ви володієте?

– Мені здається, що оволодівши східними танцями, всі інші види даються дуже легко. А взагалі – східними, стрип-пластикою, go go, twerk і трішки латино-американськими.

– Чи завжди старше покоління розуміє захоплення молодшими східними танцями або стрип-пластикою? Дехто може сказати – на танці вона пішла, а бараболю копати? Сама на власні вуха таке чула, хоч і городу також ще від дитинства не цураюсь. Як гадаєте, чому таке сприйняття? Чому деяким жінкам доводиться боротися за своє хобі?

– Мене ще дехто запитує: “А чому ти на роботу нікуди не ідеш?”. І тут у мене настає ступор. Людям вбили в голови, що сидіти по 9 годин за столом чи стояти за прилавком –це робота, а 3-4 години підряд відскакати – це так… розслабон.  Хоча, помітьте, дівчата після годинного тренування дуже замучуються. Нас з радянських часів виховували як рабів. Сексу нема, робота – то головне, а особливо державна, бо буде тобі колись пенсія 1000 гривень.

Нас не вчили любити себе, дбати про себе, доглядати за собою. Нас не вчили фінансової грамотності. У селах люди живуть городами і для корови, а в місті – роботою. А жінка – як загнаний кінь. Після 8-9 годин роботи ще має поприбирати, приготувати їсти і вивчити уроки з дітьми, поки замучений чоловік відлежиться перед телевізором. Я не про всіх – про більшість. І головне, всі вважають, що так і має бути. Ті, хто розвивається, читає, подорожує, живуть трішки по іншому. Решта живе так, як їх батьки, бабці, дідусі. З рабським мисленням, яке було закладене в радянські часи. На жаль…

– Чому вважаєте неправильним, коли жінка виходить заміж і кидає танці чи стрип-пластику? Що це означає для тієї жінки?

– Часто до мене на заняття приходять дівчата без чіткого усвідомлення нащо воно їй. Так… нема що дома робити… нема з ким час провести… нудно… Займаючись, вони змінюються, стають більш впевненішими, сексуальнішими, з’являються нові подружки, з’являється кохана людина – і все, на танці немає часу. А ще інший аспект – ми так психологічно створені, що нам хочеться з коханим проводити весь час. Ми йому готуємо, прибираємо, перемо, живемо його робочими проблемами, все контролюємо і весь можливий час проводимо з ним.

У нас не стає часу на себе, на заняття, на догляд за своїм тілом. Такі жінки швидко набридають. А окрім того, що набридають, ще й втрачають форму і стають гірше виглядати. І знову починаються проблеми в особистому житті… Жінка завжди повинна залишатись недорозгаданою. Жінка завжди повинна любити себе і своє тіло, а це означає –  дбати про себе. Жінка повинна займатись чимось своїм, таким, що приносить їй задоволення. І тільки тоді вона буде цікавою для свого обранця.

Вибір читачів за тиждень

Відео