Віра Олександрович

Вірите чи ні? Кажуть, економіка Тернопілля зростає (відео)

Із завданнями, які влада ставила перед собою на 2016 рік, – впоралися повністю, запевнили у департаменті економічного розвитку Тернопільської обласної держадміністрації.

Так, зростання у сільському господарстві становить майже 4,5%. За показниками обсягів будівництва, ми - на 2-му місці у державі, адже зростання вагоме - 23%. Проте основне, що свідчить про зростання економіки, – це інвестиції. А їх у реальний сектор торік залучили близько 3-х мільярдів протягом 9-ти місяців.

- Що нас дуже тішить: 60% питомої ваги інвестицій йде у промисловість, - каже директор обласного департаменту економічного розвитку і торгівлі Галина Воляник. - Не лише у будівництво наших житлових будинків, бо ми завжди говорили, що в нас інвестори - наші люди, бо вони будують будинки. Нині зводяться промислові об’єкти, купується обладнання, сільськогосподарська техніка.

unnamed (21)
unnamed (21)

Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі, за її словами, становило 17,6 млн дол. США. Надходження до загального фонду місцевих бюджетів зросли на 48,6% (про це докладно «Терен» писав ТУТприм.).

-Уповільнились інфляційні процеси, середньомісячна зарплата зросла на 23,4%, - додає вона. - Індекс реальної зарплати торік становив 109,8%. Рівень безробіття упродовж 9 місяців 2016 року зменшився на 0,4 відсоткових пункти.

Звісно, не все так «веселково». Про проблеми, що лихоманять Тернопілля впродовж останніх років, Галина Воляник теж знає.

[embed]https://youtu.be/iuNPyn8uAYE[/embed]

Проте результати здійсненого аналізу соціально-економічного становища  області у 2016-му, на думку чиновниці, окреслюють позитивні тенденції і резерви у галузевому і територіальному розрізі. А це - формує основні завдання для органів влади на 2017 рік і дає надії на краще для жителів краю.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео