В Тернополі говорили про спадщину Патріарха УГКЦ (фото)

unnamed (31)

Вчора, 23 у приміщенні ТНПУ імені Володимира Гнатюка відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми національно-патріотичного виховання: історичний та психолого-педагогічний аспекти». Приурочений захід 125-річчю від народження Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Йосифа Сліпого.

На плідну роботу конференцію благословив Архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій Семенюк, якій у своєму слові підкреслив значення Йосипа Сліпого для утвердження християнських цінностей, розвитку Церкви та науки. Владика наголосив на важливості того, що ідею відзначення народження Патріарха Йосипа активно підтримує держава, яка проводить багато відповідних заходів.

unnamed (32)
unnamed (32)

З вітальними промовами та доповідями виступили заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик, керуючий справами апарату Тернопільської обласної ради Іван Бабійчук, заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ганна Зварич, директор Державного архіву Тернопільської області Федір Полянський, директор КУТОР «Тернопільський обласний краєзнавчий музей» Степан Костюк, віце-ректор Вищої Духовної Семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого Михайло Пастух, директор Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Олександр Петровський, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка професор Богдан Буяк, професор Іван Зуляк, професор Елла Бистрицька, професор Олег Огирко та інші відомі науковці в галузі релігієзнавства, історії, педагогіки, психології.

unnamed (30)
unnamed (30)

Всього для участі у конференції свої матеріали подали близько 60-ти науковців із Києва, Львова, Миколаєва, Одеси, Сум, Тернополя, Херсона та інших міст і регіонів України. Безпосередню участь у науковому заході взяли 47 чоловік, в т.ч. 6 докторів, 25 кандидатів і 5 магістрів наук.

Вчені обговорили роль Патріарха Йосипа Сліпого в історії української Церкви та державницького руху, наголошували на актуальності його наукової і духовної спадщини для національно-патріотичного виховання сучасної української молоді. Постать патріарха Йосипа Сліпого, його незламні дух і воля, життєвий шлях є прекрасним прикладом, на якому варто виховувати кожне нове покоління громадян України.

Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти, якій ініціював проведення науково-практичної конференції «Проблеми національно-патріотичного виховання: історичний та психолого-педагогічний аспекти», приуроченої 125-річчю від народження Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Йосифа Сліпого, проводить різноманітні заходи наукового та методичного характеру, спрямовані на організацію національно-патріотичного виховання молоді.

Фото з особистого архіву Івана Янюка

Вибір читачів за тиждень

Відео