Віра Олександрович

Спаленим торфом запахло у Тернопільській міськраді (фото,відео)

Сесія5 (Copy)

Конфлікт, що виник через облаштування нових котелень на торфі просто у спальному мікрорайоні Тернополя, «вихлюпнувся» просто у зал міської ради.

Нагадаємо, перше засідання 14-ї сесії відбулося 24 лютого. Про найцікавіше, що сталося там, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Котельні (Copy)
Котельні (Copy)

Власне, про котельні на альтернативному паливі у місті активно говорять уже кілька місяців. Але про те, що це створює проблему, усі дізналися нещодавно, коли розпочалися протести мешканців «Сонячного», точніше – вулиць Київської і 15 Квітня. Тернополяни обурювалися: поруч із котельнею - п’ять дитячих садочків, а за п’ятдесят метрів від неї - житлова забудова. Саме про це одна із активістів спротиву розповіла міським депутатам.

Виявилося, тернополяни уже знайшли підтримку серед депутатського корпусу обласної ради. На сесії був присутній Андрій Цибульський, який запевнив, що готовий надати усім документи про шкідливість нової котельні та інше.

Варто додати, що у мерії наполягають: такі котельні допоможуть значно економити на опаленні і вони навіть екологічніші за ті, які працюють на газі. Мовляв, їхні викиди - абсолютно безпечні. Цю ж думку після виступу активістки озвучив особисто міський голова Сергій Надал. Мовляв, людям просто бракує інформації, тому вони протестують. Тож він повідомив, що жодні роботи на об’єкті зараз не проводять. До того ж, пообіцяв, що котельні запустять тільки після погодження із громадою.

Цибульський (Copy)
Цибульський (Copy)

До речі, б’ють на сполох через торф’яні котельні не лише звичайні тернополяни, а й екологи. Вони наголошують, екологічну експертизу об’єкту ніхто не проводив.

Тож на сесії відразу утворили комісію при управлінні ЖКГ, в яку ввійшли депутати із різних фракцій. Щоб обранців тернополян не звинуватили в необ’єктивності, а також через недовіру міському управлінню житлово-комунального господарства, головою комісії відразу обрали голову ГО «Екоальянс» Олександра Філя. «За» проголосували 29 депутатів.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео