Тернополянин розповів про Чикаго (відео)

14872367436252

У Чикаго розташована одна з найдовших вулиць світу – Western. А на її перетині – Українське село. Хто б міг подумати… і в Америці є українські села, у яких люди вітаються «Слава Ісусу Христу». Про «місто вітрів» ділиться враженнями Назар Лучка. Понад 5 років він в Чикаго, але часто приїжджає до рідної Переволоки, що в Бучацькому районі та мріє жити в Україні, повідомляє Доба.

Найбільша українська діаспора в Чикаго, тому я попрямував туди. Перші дні боявся не загубитися, але з транспортним сполученням жодних незручностей не має, тому я легко пересувався містом.

Найперше, що кинулося в очі – велика кількість емігрантів з різних куточків світу. Українська спільнота є одним цілим, всіма способами допомагає нашим громадянам.

Мовний бар’єр долається дуже швидко. У цьому місті живе багато українців та поляків. На роботі, у магазині чи на вулиці – велика ймовірность зустрітися з «наших». Щодо англійської – це питання часу, до всього звикаєш.

Жителі цього «міста вітрів» привітні та на вигляд доброзичливі люди (тільки не за кермом автомобіля), завжди допоможуть, підкажуть і притримають двері.

Водії мало коли пропускають пішоходів навіть на переходах. Культура їзди погана, рідко хто дасть перевагу на дорозі іншому водієві. Можливі випадки «культурного» і солідарного поводження тільки вихідцями з сучасної Європи.

У Чикаго – гонитва за роботою. Цінності пов’язанні лише з одним: як найбільше заробити, щоб жити в добротному будинку, їздити на хороших авто і гарно провести відпустку. Капіталізм всюди.

Чикаго є золотою серединкою, якщо порівнювати його з двома найбільшими містами США. Не тісне і не просторе, помірні ціни на житло й податки та все ще внормована кількість населення. Це місто для життя і працевлаштування, для розвитку кар’єри чи просто старту.

Чикаго пастиме задніх за кількістю туристів. Найбільш відвідуваними місцями є Willis Tower (найвищий будинок США, 103 поверхи), пірс Navy Pier та Cloud Gate (всім відома по фото ртутна капля).

Якщо ти «насолоджуєшся життям» в клубах чи з випивкою, – тобі строго має бути 21+, інакше міри прийматимуть жорсткі. Чикаго як і будь-який американський мегаполіс забезпечений всіма передовими технологіями. Його жителі мають багато можливостей для відпочинку і вміють по-справжньому насолоджуються життям.

Якщо хочеш додому – завітай в Українське село, так називають невеликий район в Чикаго. Там є українські магазини й церкви, аптеки й ресторани, а також надаються різні юридичні послуги. Тільки там до тебе може привітатися дядько: «Слава Ісусу Христу». Загалом враження від величини міста і ритму життя його мешканців не давали сумувати за Україною.

Моя мрія – жити в Україні. Щоб не було війни, а на рідних землях панував мир і спокій. Але, ти ніколи не знаєш, що тебе чекає в майбутньому…

Вибір читачів за тиждень

Відео