В Збаражі вшанують пам'ять колишнього голови РДА та справжнього Героя Юрія Горайського

12832429_369542836549309_1396879011504533770_n

У суботу, 4 березня, у церкві Успіння Пресвятої Богородиці (Мала церква) в місті Збараж вшанують пам'ять справжнього Героя, колишнього голови Збаразької РДА, активного волонтера, добровольця та контрактника, що загинув у зоні АТО минулого року, Юрія Горайського.

Зустріч проанонсувала на своїй сторінці у facebook ЛіліяМусіхіна.

 

Довідка:

Юрій Горайський народився в с. Біла поблизу Тернополя. Тривалий час проживав з батьками в обласному центрі. Після закінчення Тернопільської гімназії імені І. Франка, вступив до Тернопільського національного економічного університету, де здобув вищу економічну освіту.

У травні 2014 року за квотою партії УДАР призначений головою Збаразької районної державної адміністрації, хоча не був членом цієї політичної сили. Займав цю посаду 11 місяців. Допомагав військовим у зоні АТО як волонтер. За час його перебування на посаді запустив роботу Зарубинецького спиртзаводу, вперше за 20 років відшукав кошти на ремонт районного будинку культури. Попри прохання і протести активістів Президент України Петро Порошенко наприкінці квітня 2015 звільнив Юрія Горайського з посади голови РДА.

Через тиждень після звільнення з посади Юрій Горайський відбув добровольцем на передову, з травня по вересень 2015 року служив під Маріуполем. У січні 2016 підписав контракт на військову службу. На місцевих виборах у жовтні 2015 року висувався кандидатом на посаду міського голови Збаража від партії «Добрий самарянин». 8 жовтня 2015 став ініціатором звернення до Президента України щодо звільнення голови Збаразької районної державної адміністрації Анатолія Качки із займаної посади, як неефективного керівника району та співучасника злочинів. Однак петицію підписали тільки 10 осіб.

Під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор «морських котиків», у якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. В результаті ближнього бою Юрій Горайський разом з побратимом з Одещини 27-річним Олександром Хмеляровим отримали смертельні поранення. Основна частина розвідгрупи 73-го Центру прийшла на допомогу та вступила у бій, згодом підійшли підрозділи 72-ї ОМБр. Під вогневим прикриттям загиблих і поранених евакуювали. За даними радіоперехвату, противник втратив 30 бойовиків.

Вибір читачів за тиждень

Відео