Юним тернополянам привідкрили таємниці створення світильників та штучної шкіри

ТМРЦЗ екскурсія Ватра1

У рамках співпраці навчальних закладів із службою зайнятості фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості проводять професіографічні екскурсії на підприємства.

Так, учні 9-го класу Тернопільської загальноосвітньої школи №8 відвідали ТЗОВ «ОСП Корпорація «Ватра».

“На даний час корпорація виготовляє продукцію промислового характеру: світильники вуличного освітлення, ліхтарі та вибухобезпечні освітлювальні прилади, освоюємо виготовлення нових видів світлодіодних приборів, які є більш довговічними і енергії споживають менше, - зазначив представник ТОВ Ігор Галамай. - На виробництві представлені різноманітні професії: ливарник, штампувальник, фрезерувальник та ін.».

Зацікавилися діти професією оператор верстатів з числовим програмним керуванням.

«Цей верстат більше схожий на величезну комп’ютерну машину. Для нього окремий відділ пише програму, а вже сам оператор в процесі роботи зазначає недоліки програми та інформує програмістів щодо їх усунення» - пояснив Ігор Галамай.

Завершилась екскурсія у експозиційному залі, де представлені зразки готової продукції.

ТМРЦЗ екскурсія Ватра
ТМРЦЗ екскурсія Ватра

А учні Тернопільської гімназії “Гармонія” відвідали завод штучних шкір ТОВ “Вінісан”.

Провів екскурсію заступник начальника цеху з виготовлення штучних шкір Петро Соловей.

“Наша продукція використовується у найширшому спектрі. Частина присутніх має взуття та сумки із схожого шкірозамінника”, - зауважив представник заводу. - Технологічний процес виготовлення штучної шкіри досить трудомісткий та вимагає ретельного дотримання технологій і рецептур. І хоча на виробництві декілька цехів, вони об'єднанні між собою, тому на перший погляд здається, що виробництво це один великий цех.

При виготовленні штучних шкір найбільш задіяні професії слюсар з ремонту агрегатів, машиніст шредерної машини та сортувальники. І якщо перші дві професії освоюють переважно чоловіки, то сортувальниці - жінки»

Учням гімназії подарували два шматки штучної шкіри синього та жовтого кольорів із пропозицією пошити прапор України.

В екскурсіях взяли участь більше півсотні юних тернополян.

Вибір читачів за тиждень

Відео