Тернополяни будуть змушені відкривати нові банківські рахунки

unnamed (8)

Обмеження щодо перерахування коштів на банківські картки таки існує, і запровадили його ще у серпні 2014 року - це підтвердили у Нацбанку.

Скарги на те, що перечисленні кошти не надійшли адресату, чи навіть не вдалось здійснити переказ, останнім часом почастішали серед населення Тернополя. Оскільки банківськими картковими рахунками користуються як юніори, так і пенсіонери, то в цьому питанні довелось розібратись і розставити усі крапки над «і». А разом з тим зняти підозри щодо штучного розведення паніки. «Голос України» вияснив в чому ж справа.

На рахунки Тернополян повинні надходити виключно пенсія, стипендія чи зарплата, щодо додаткових переказів, то з цим тепер виникнуть труднощі. Люди не зможуть зберігати власні заощадження, крім щомісячних переказів, які надходять від роботодавця на банківські картки, пишуть у газеті.

У Національному банку України пояснюють, що таке «нововведення» вже дворічної давності. Саме постановою від 18.08.2014 року №499 Правління Нацбанку встановило власну вимогу, через яку тепер проводиться ідентифікація рахунків, а все це задля того, аби забезпечити оптимальний механізм оподаткування пасивних доходів громадян у вигляді відсотків від суми надходження.

Тепер після приватизації «ПриватБанку» національний регулятор намагається виправити помилки, яких було допущено в законодавстві, а саме ігнорування фінансовими установами постанови №499.

Отже, для того, щоб отримувати фінансову допомогу від батьків, студенту потрібно буде відкривати як мінімум ще один банківський рахунок.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео