У Збаражі відбулася урочиста академія «Крізь терни до зірок» (фото)

DSC_9333

В органному залі Замкового палацу м. Збараж відбулася урочиста академія «Крізь терни до зірок», яку присвятили 125-тій річниці від дня народження Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого. Захід організували і провели священики та вірні парафії Христового Воскресіння УГКЦ.

Розпочалася академія з фільму про Патріарха «Йосиф Сліпий – приклад християнської вірності». Після чого відбулася Панахида, яку очолив декан Збаразький о. Андрій Лахман в співслужінні з о. Олексієм Боднарчуком і о. Омеляном Колодчаком.

В урочистій академії розповідь про життя Патріарха перепліталася з поезією і піснями. Ведучі Тетяна Козар і Ліля Невідома своїм емоційним читанням намагалися донести до всіх присутніх спогади і відчуття великого Ісповідника віри. Пісні у виконанні Союзу Українок, чоловічого хору церкви Христового Воскресіння, отця Олексія, родини Попельовських, учасників мішаного хору «Неопалима купина» не залишили байдужими нікого в залі. Завершилась академія молитвою прослави Слуги Божого Патріарха Йосифа Кардинала Сліпого і молитвою за Україну «Боже вислухай благання».

Підсумовуючи урочисту академію о. Андрій Лахман сказав: «Патріарх Йосиф був добровільним в’язнем Христа. Він завжди дякував Богові за все. Його постулатами для майбутньої України були: сильна християнська родина та мудра нація. Патріарх і донині живе в своїх думках, ідеях і постановах».

На останок прозвучав патріотичний вірш у виконанні голови районної управи Братства ОУН-УПА Ярослава Бреги.

DSC 9353DSC 9357DSC 9365

повідомила Надія Тхір

Вибір читачів за тиждень

Відео