Сергій Надал вручив сертифікати на квартири 12-ом учасникам АТО

Надал_ATO2

У Тернополі на сесії міської ради, з ініціативи міського голови Сергія Надала, було ухвалено декілька рішень щодо допомоги українським героям, які можна назвати історичними. Так, міський голова Сергій Надал вручив сертифікати на квартири дванадцятьом учасникам АТО. Визначали прізвища тих, хто отримав квартири, представники спеціально створеної комісії, у яку входять самі учасники АТО та громадські організації. Кандидатури 12-ох учасників АТО були підтримані комісією одноголосно. Це представники ДУК («Добровольчого українського корпусу»), ЗСУ, СБУ, батальйону «Тернопіль» та інші учасники бойових дій. Сергій Надал від імені всієї громади Тернополя привітав українських героїв.

«Хочу привітати учасників АТО, наших бійців, Героїв, які пройшли війну, захищають країну від окупанта та продовжують працювати на благо нашої країни, з отриманням квартир. Від громади міста щиро дякую вам за вашу хоробрість та бажаю міцного здоров’я, щастя та миру в Україні», - зазначив мер Тернополя.

Боєць АТО із позивним «Мамонт» Роман Мельник підкреслив, що процедура видачі квартир відбулася публічно і відбір здійснювали самі «атовці».

«Хочу подякувати міському голові Сергію Надалу за те, що він дотримав слова та створив спеціальну комісію, яка самостійно визначала потенційних власників квартир. Дуже важливо, щоб громада знала, що влада ні на мить не впливала на вибір жодного прізвища у цьому списку. Також хочу висловити подяку забудовнику, який також дотримав слово та надав сертифікати на квартири», - зазначив учасник АТО.

Список осіб, які отримали квартири: Валерій Чоботарь, Іван Гуня, Андрій Джерелейко, Василь Бісовський, Руслан Муляр, Віталій Фидрин, Бурка Сергій, Руслан Андросюк, Ярослав Антонюк, Василь Сентик, Олександр Іриця, Едуард Дарзуля.

Надал_ATO
Надал_ATO

Учасникам добровольчих батальйонів, які проживають у Тернополі, буде компенсовано 75% вартості за комунальні послуги. Таке рішення було прийнято під час внесення змін до програми «Турбота» на черговій сесії міської ради. Як зауважив міський голова Сергія Надала, учасникам бойових дій, які мають офіційне посвідчення надається державна пільга на сплату комунальних послуг. Таких у місті є приблизно тисяча осіб. Тому в прийнятому рішенні йдеться про добровольців (бійців всіх добровольчих батальйонів), питання яких ще не врегульовано на всеукраїнському рівні.

«Спеціальна комісія в області буде надавати посвідчення для добровольців, на підставі якого вони зможуть отримувати пільгу на сплату комунальних послуг у Тернополі. Далі з цим посвідченням, паспортом та кодом добровольці повинні звернутися в управління соціальної політики для призначення пільги», - зазначає мер Тернополя.

За його словами, цей крок мерії Тернополя підштовхне український парламент до належного вшанування ролі українських добровольців в українсько-російській війні.

«Українські добровольці першими стали на захист України під час російської агресії. Вони приклад патріотизму та звитяги. На їх прикладі мають виховуватися наступні покоління українців. Тому, неприпустиму, що на рівні Верховної Ради добровольцям не надано пільги, як іншим учасникам АТО. Переконаний, що рішення міської ради Тернополя підштовхне український парламент до всебічного визнання ролі добровольців та забезпечення їх всіма пільгами та доплатами», - переконаний Сергій Надал.

Також на сесії призначили щомісячну доплату до пенсії ветеранам ОУН-УПА у розмірі 500 грн. Як стверджує міський голова Тернополя це вже традиція нашого міста – вшановувати Героїв ОУН-УПА.

«Герої ОУН-УПА – у боротьбі проти двох нацистського та радянського режиму показали всьому світу, як треба любити і вмирати за свою Батьківщину. З їх словами «Слава Україні, Героям Слава!» боролися й вмирали на Майдані, відстоюють нашу незалежність на сході України. Ветерани ОУН-УПА це символ української незалежності. Тому вшанування загиблих та матеріальна підтримка ветеранів наш святий обов’язок», - підсумував Сергій Надал.

За матеріалами прес-служби ТМР

Вибір читачів за тиждень

Відео