Орест Сарматський

Агро-новини 3 березня

бер3

Філіп Морріс переходить на опалення лушпинням соняшнику

Компанія «Філіп Морріс Україна» планує перевести свою фабрику з газу на тверде паливо.

З проханням сприяти реалізації проекту керівництво підприємства звернулося до голови Харківської ОДА Юлії Світличної, передає прес-служба ОДА.

Нюанси реалізації проекту керівник області та представники компанії обговорили в ході зустріч.

«Філіп Морріс» є одним з найбільших платників податків у Харківській області. Компанія працює тут з 2006 року, і нам приємно, що в 2014 ви прийняли однозначне рішення залишатися в нашому регіоні, розуміючи, що Харків — це Україна і тут є можливості і перспективи для розвитку», — зазначила Юлія Світлична, відкриваючи зустріч.

301
301

У свою чергу заступник генерального директора ПрАТ «Філіп Морріс Україна» Ігор Крошко підкреслив, що історія взаємодії інвесторів з ХОДА є позитивною. Спільно в регіоні було реалізовано низку соціальних проектів.

«Зараз ми хотіли б обговорити подальші плани. Одна з наших ініціатив — підвищити енергоефективність фабрики. Основна ідея — переключитися з використання газу на використання твердого палива, яке виробляється в Україні, а саме — лушпиння соняшнику. Інвестиції становлять близько 60 млн грн», — додав Ігор Крошко.

Він уточнив, що всі конструкції для нової котельні планують закупити в харківських виробників. Так само, на території області, будуть купувати й тверде паливо.

«Це реальні інвестиції, які будуть залишатися в Харківській області. Підготуватися до виконання цього великого та важливого для нас інвестпроекту ми хочемо протягом півроку», — сказав представник «Філіп Морріс».

Трофімцева: Продукція тепличної галузі — цікава ніша

Розвиток тепличного виробництва в Україні може стати одним із цікавих нішевих напрямків бізнесу для українського аграрного виробника.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час «VI Голландсько-українського форуму з тепличної індустрії», передає прес-служба аграрного відомства.

«Сьогодні Україна стала одним з великих виробників таких базових культур, як зернові та олійні. Але головними завданнями для нас є економічно обґрунтована диверсифікація товарної структури виробництва та експорту, а також розвиток ринків збуту. А продукція тепличної галузі — це цікава ніша, яка до того ж допомагає забезпечувати споживача корисними продуктами харчування», — про це заявила заступник міністра.

302
302

За словами Ольги Трофімцевої, сьогодні в Україні є 48 потужних промислових тепличних господарств. Але обсяг виробленої продукції в теплицях є далеко не достатнім для забезпечення внутрішнього попиту. Якщо брати ситуацію на ринку на поточний момент, українська теплична продукція займає не більше 20% ринку, в пік сезону — близько 50%, а решта — це імпорт.

Мушак: Ринок землі в Україні вже існує

Ринок землі в Україні вже існує, тому держава не має іншого шляху, ніж зробити цей ринок цивілізованим.

На цьому наголосив у ході дискусії на тему «Формування ринку землі: реалії та перспективи», яка відбулася у Києві 22 лютого, народний депутат України Олексій Мушак.

303
303

«У 2019 році ми повинні повернути МВФ $7,6 млрд. Земельна і пенсійна реформи — дві умови, які дадуть нам можливість перекредитуватися. Однак відкривати ринок землі потрібно не лише заради МВФ — це в інтересах України», — додав парламентарій.

Зокрема Олексій Мушак наголосив, що земельний мораторій порушує як мінімум 8 статей Конституції.

Вибір читачів за тиждень

Відео