Орест Сарматський

Агро-новини 4 березня

бер04

ХТЗ отримає підтримку

Президент України Петро Порошенко заявив про готовність допомогти «Харківському тракторному заводу» (ХТЗ) у пошуку нових ринків збуту і реструктуризації бюджетної заборгованості.

Про це він заявив, виступаючи на заводі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це дорога в обидва кінці. Ми зі свого боку допомагаємо знаходити нові ринки, визначити і реструктуризувати бюджетну заборгованість та погасити її, якщо є необхідність у цьому. Ми, зі свого боку, робимо все, щоб повернути якісну продукцію на український ринок, а інвестор має повернутися обличчям до людей, що він і робить», — сказав Порошенко.

Він зазначив, що поспілкувався з робітниками, і вони підтвердили, що інвестор — президент компанії DCH Олександр Ярославський — повністю виплатив їм борги із зарплати.

«Єдине, я запитував, яка заробітна плата, але не всі відповідали. Але поки що ще вона дещо скромна. Але ми домовилися, є президентське доручення — до кінця року має зрости вдвічі», — додав Президент.

0401
0401

Також на своій сторінці в Facebook Перто Порошенко відмітив, що за його дорученням урядом було прийнято рішення про компенсації селянам, які купують українські трактори.

«Майже 600 млн грн з бюджету спрямовано на цю програму. І ми компенсуємо 20% вартості техніки», — уточнив він.

Аграрії розкритикували порядок отримання дотацій і вимагають змін

Громадські організації АПК звернулися до міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з проханням внести зміни до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році.

Відповідний лист підписали: Всеукраїнська аграрна рада, ГС «Аграрний союз України», «Українська аграрна конфедерація», «Український клуб аграрного бізнесу», «Союз птахівників України», асоціація «Свинарі України», Асоціація виробників молока України, повідомляє УКАБ.

0402
0402

На думку підписантів, у постанові Кабміну залишилася ціла низка проблем та суперечностей нормам чинного законодавства, що грубо порушують права та законні інтереси сільгоспвиробників. Найбільше заперечень викликали положення щодо розрахунку бюджетної дотації пропорційно до сплачених сум ПДВ за всіма видами діяльності з виробництва сільськогосподарської продукції. Як відмічається, це призведе до того, що сільгоспвиробники, які здійснюють дотаційні види діяльності поряд з виробництвом рослинницької продукції (а таких більшість), фактично будуть позбавлені можливості отримати дотацію зимою і весною 2017 р.

ЄС готовий відкрити Україні додаткові квоти

Європейський парламент готовий прийняти рішення про надання Україні додаткових торгових преференцій.

Про це заявив голова комітету з міжнародної торгівлі Європарламенту Бернда Ланге в ході зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубивим в Брюсселі, повідомляється на сторінці МЕРТ в Twitter.

«Ми готові прийняти рішення про надання Україні додаткових торговельних преференцій», — сказав Бернда Ланге.

Bernd LANGE
Bernd LANGE

Вибір читачів за тиждень

Відео