На Тернопільщину повернули відреставровану ікону (відео)

MVI_8785.00_00_33_00.Still001

У селі Теофіпілка Козівського району, що на Тернопіллі, освятили реставровану ікону святого Миколая.

Так, на урочисте дійство до парафіяльної церкви святого Івана Хрестителя прийшло чи не усе село.

Як в народі кажуть, не єдиним хлібом живе людина, тому що осторонь стояти десь від життя духовного села, там де обробляє «Агропродсервіс» не можна.

Директор товариства «Теофіпілка» Степан Сказко

Відреставрувати ікону вдалося завдяки спільним зусиллям настоятеля церкви отця Омеляна та компанії «Агропродсервіс».

Образ був на реставрації і ми, коли освячували ферму, то це освячення було якраз на Миколая, і отець сказав, що дали на реставрацію ікону, якби ваша ласка, щоб допомогли його реставрувати. І. звичайно, Іван Адамович погодився на це.

Директор товариства «Теофіпілка» Степан Сказко

Зі щирими словами молитви звернулися до Бога. Отець Омелян сказав, що реставрована та освячена  ікона стане сильним духовним оберегом та заступництвом для жителів Теофіпілки. Також, священик висловив подяку компанії «Агропродсервіс» за допомогу.

Цей сьогоднішній день, де є повернена ікона на місце своєї любові, яку вона собі вибрала, по цю ліву ношу нашого храму, яка є прославлена молитвами, відновлена і в любовній молитві, яку будемо зносити від сьогоднішнього дня і надалі.

Настоятель храму Святого Івана Хрестителя в Теофіпілці, отець Омелян

Під час Служби Божої отець розповів усім присутнім про значення ікон в житті християн та іконоборство у ІХ столітті нашої ери.

Коли була освячена частково ферма, тобто вся худоба, яка була заведена, за подякою стола святкового, були сказані такі слова, що «Агропродсервіс» імені директора Чайківського пожертвує гроші на цю ікону. Ну, і в четвер, на цьому тижні, сам Іван Чайківський привіз ці гроші, поручив пану Сказку Степану, щоб він їхав до Львова по цю ікону, пан Сказко бере нашого брата Савку Степана і отця Омеляна і їде до Львова. Привезли, освятили, відновили.

По закінченні Служби Божої, дітки із села Теофіпілка підготували віршоване дійство присвячене почитательству ікони святого Миколая.

[embed]https://youtu.be/joIBqkrqqbM[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео