Віра Олександрович

Тернополяни – «за» вулицю Віктора Стефановича (відео)

Бойко_дорога

Про перейменування вулиці Макаренка на честь загиблого у зоні АТО тернополянина Віктора Стефановича уже йшлося на сесії міської ради. Втім, коли з’явиться відповідне рішення, поки що – не відомо.

Підняла це питання голова ГО «Об’єднання бойових побратимів» Катерина Бойко. Саме вона, власне, на сайті міської ради у січні ініціювала збір підписів під петицією щодо таких змін. Присутня у залі була і мати Героя.

[embed]https://youtu.be/bJVTLeaXguI[/embed]

За визначений період петицію підтримали 306 тернополян, - каже активістка. – Тож міська рада має її розглянути. Наскільки знаю, проблема є лише із оформленням документів, але не думаю, що це спричинить багато проблем.

Нагадаємо, Герой України, тернополянин, доброволець Віктор Стефанович, позивний «Вік», проживав на вул. Макаренка. Юнак загинув у бою 15 червня 2015 р. поблизу с. Широкине Волноваського району Донецької області. Переназвати вулицю на його честь пропонували як крок у процесі декомунізації.

Окрім того, Катерина Бойко нагадала про прохання щодо компенсації 75% оплати за комунальні послуги бійцям-добровольцям. Це рішення на сесії 24 лютого ухвалили, внісши правки до програми «Турбота».

Спеціальна комісія в області надає посвідчення добровольцям. На його підставі вони зможуть отримувати пільгу на сплату комунальних послуг у Тернополі, - пояснив міський голова Сергій Надал. – Згодом із цим посвідченням, паспортом і ідентифікаційним кодом добровольці повинні звернутися в управління соціальної політики для призначення пільги.

Також на сесії депутати призначили щомісячну доплату до пенсії ветеранам ОУН-УПА - у розмірі 500 грн.

Крім того, під час засідання сесії 24 лютого сталося і таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео