Унікальна для всієї Європи подія відбудеться у Тернополі

17038936_1167727993349163_7399899126428161495_o

15 березня, о 18 годині, в «Бункермузі» відбудеться унікальна вечірка. Субпродукт - це середовище, в котре варто потрапити. Традиційно - це шум, безлад і нойз, як жанр.

Нові пристрої-звукороби та незвичні аналогові інструменти до творення звуків ви зможете випробувати самостійно, втрутившись у роботу спільноти. Цього разу Субпродукт разом із імпровізаційною програмою представить свої кістяні напрацювання в пошуку першоінструментів, котрі нудними вечорами створювали наші ґенетичні братчики й сестрички, котрих знаємо під науковатою назвою неандертальців. Повернемося на 42 000 років до тилу.

- Якщо раніше вважалося, що неандертальці та предки сучасних людей змішалися на Близькому Сході приблизно 60 тисяч років тому, то в Криму це могло статися набагато пізніше, – вважає учений. – А це унікальна для всієї Європи подія - каже Вікіпедія. Ну, цейво, вони посеред нас.

- Розмови про ґени неандертальців у крові мешканців цивілізованої Європи насправді ніщо, коли не враховувати їхньої естетизації усього, до чого вони мають стосунок. І широта мистецьких форм є лише питанням часу. Існує припущення, що homo sapiens примандрували до Європи приблизно 100 000 років тому і застали тут автохтонів-неандертальців. Відтак уникнути близького та надто близького контакту було важко. Тисячі років споріднені люди мешкали поряд, і не дивно, що вони могли поєднуватися в змішані родини. Цей факт доводить наявність слідів неандертальського ДНК у крові європейців, але аж ніяк не африканців і всіх інших. Це слугує причиною частих автоімунних захворювань, а також особливостей психіки європейців, - повідомляє поет Юрій Завадський.

Вибір читачів за тиждень

Відео