Оксана Бучко

Ще одна церковна громада Тернопільщини залишає Московський патріархат

17155666_1585090954852266_2426167731200487763_n

Більшість церковної громади храму Петра і  Павла у селі Кинахівці (Збаразький район) проголосували за перехід до Київського патріархату. Поки храм залишився під контролем УПЦ (МП), повідомляє risu.org.ua.

Причиною є політичні міркування, а також фінансові суперечки.

- Між собою люди вже давненько говорили, що треба переходити в українську Церкву, бо хоча Московський Патріархат не відкрито, але підтримує конфлікт, – говорить секретар зборів села Валерій Рамський. – Десь два роки тому у церкві вкрали гроші і ніхто не знав скільки, бо належного обліку не було. Два тижні тому гроші знову вкрали. Люди почали обурюватися, вирішили перейти і створили ініціативну групу. Перші збори відбулися ще 23 лютого 2017 року.

У парафії уже помітні союзники від політики. Повідомлення про перехід опублікували у Facebook «Правий сектор», «Добрий самарянин» та секретар Збаразької міськради свободівець Роман Напованець.

Відомо, що після Революція Гідності перехід від Московського патріархату відбувається десятками парафій. Найбільша кількість в області спостерігається навколо Почаївської Лаври.

Фото risu.org.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео