Чого тернополяни навчилися на кулінарно-гончарному майстер-класі? (фото)

17191347_1940395072913817_4523973308711017688_n

Відчули себе гончарями та навчилися готувати національну грузинську страву ті, хто завітав на майстер-клас від студії-крамниці «Палітра тепла» та ресторану «Хінкальня».

Охочих пізнавально та смачно провести вихідний зібралося чимало. У майстер-класі взяло участь більше двадцяти людей,  ще майже стільки ж записалися в резервну чергу.

Готувати пісну національну грузинську страву чхінті лобіо, головним інгредієнтом якої є квасоля-шпарагівка, навчив сушеф «Хінкальні» Володимир Бердій.

Народний майстер Руслан Друк показав основи гончарної справи. Торкнутися глини пощастило дітям. Маленькі рученята виліпили декілька шедеврів, які гармонійно доповнять інтер'єр Хінкальні та завжди нагадуватимуть відвідувачам про те, що тут є нагода поєднати приємне з корисним.

17155794_1940391109580880_9208925768556771963_n
17155794_1940391109580880_9208925768556771963_n

Дружина гончара, Уляна Джигринюк, відкрила кілька смачних секретів, зокрема, як випікати хліб без дріжджів на домашній заквасці в глиняному посуді.

Кожен із учасників майстер-класу отримав у подарунок глиняну кецу — грузинський посуд, в якому подають лобіо.

17191453_1940396442913680_5377662073338631555_n
17191453_1940396442913680_5377662073338631555_n

Для тих, хто не встиг потрапити на це дійство, організатори повторять майстер-клас уже наступного тижня. Записатися можна у «Хінкальні» на Валовій, або в «Палітрі тепла», що в «Атріумі».

Інна Віконська

Фото Олександра Кривенького

Вибір читачів за тиждень

Відео