Детектив у педагогічному університеті

17156008_1289850957773875_730262172564015600_n

На факультеті філології і журналістики відбулася зустріч із тернопільським письменником Олександром Вільчинським.

Про нові видання, а також про жінок у своїх творах та творчості розповідав Олександр Казимирович майбутнім філологам та журналістам у вівторок, сьомого березня.

Гості зустрічі, мали змогу почути авторське читання уривку із оповідання письменника про весняну Європу, а зокрема, про Париж та пригоди у ньому в компанії жінки.

Не змогли оминути згадкою і давніші твори прозаїка, такі як: «Останній герой» , «Дерева на дахах», «Суто літературне вбивство», «Маслини на десерт», «Льодовик» та дізналися про особливості процесу їх створення і передісторії до деяких із них.

Присутніх також зацікавила історія про вихід нової збірки детективних оповідань « Шерлок Холмс на форумі видавців», тому письменник охоче поділився цікавим задумом сюжетів, а також про можливість продовження праці у детективному жанрі.

Про жіночу роль у власних творах Олександр Казимирович відповів, що її не можливо уникнути. Жіноча постать – невід’ємна частина сюжету, її окраса.

«Мене лякає «холодна» краса, тому у кожній жінці намагаюсь шукати маленьку «недосконалість», адже саме вона додає родзинку цікавості.» - поділився своїм баченням краси майстер слова на останок .

Матеріал : студентка групи Жур-2 Юлія Нагорна. Фото: студентка групи Жур-2 Христина Луцик.

Вибір читачів за тиждень

Відео