Резонансне вбивство, що сталося на Тернопільщині

bytva-ekstra

Днями на телеканалі СТБ вийшла передача про розслідування екстрасенсами резонансного вбивства, що сталося на Тернопільщині трохи більше року тому, повідомляє Нова Тернопільська газета.

24 листопада 2015 року 19-річного Віталія Заяця із села Попівці Львівської області жорстоко побили у Кременці, де він навчався на третьому курсі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії на вчителя біології. У юнака був переламаний череп у трьох місцях, однак правоохоронці все списали на падіння з висоти, мовляв, ішов нетверезий, упав і отримав травми. Після операції на мозку хлопець два місяці був у комі, а наприкінці січня минулого року помер. «НОВА…» неодноразово писала про Віталія, про те, як він у важкому стані в реанімації боровся за життя, наші журналісти спілкувалися з батьками юнака у найважчі для них хвилини.

Завдяки наполяганням батьків Віталія було порушено кримінальне провадження за фактом умисного важкого тілесного ушкодження, проте розслідування досі не зрушилось з місця, донині не знайдено винуватців смерті Віталія. Маючи певні аргументи, рідні юнака запідозрили, що вбивць можуть «прикривати» правоохоронці, і зрозуміли, що дізнатися правду буде непросто. У безвиході торік вони звернулися за допомогою до екстрасенсів. Про те, що їм вдалося довідатися і чи допоможуть свідчення екстрасенсів у подальшому розслідуванні, «НОВІЙ…» розповіла мати загиблого пані Людмила.

— Після побиття Віталій ще три дні був при свідомості, дещо розповів про той вечір, — пригадує жінка. — «Синочку, тебе били?» — запитувала я. «Вони мене добивали», — відповів. «Скільки їх було?» — «П’ятеро». — «Як звати?» — «Олександр…» Ще син сказав про автомобіль «Мерседес», навіть пригадав номер. Ми бачили ту автівку, вона часто стояла у Кременці біля прокуратури, та коли ми звернулися до слідства перевірити, чиє це авто, його раптово не стало. Можемо припустити, що до справи причетний хтось із правоохоронців. Після смерті Віталик ледь не щоночі з’являвся мені у сні, говорив про побиття, його душа не могла знайти спокою. Власне, через це ми з родиною звернулися до екстрасенсів. Розуміємо, що це гріх, але існує потойбіччя, про яке нам мало відомо, а є люди, чутливі до вищих сфер, вони можуть дещо привідкрити. Екстрасенси підтвердили усе, що розповів син перед смертю, практично до деталей відтворили усі події, з’ясували причину жорстокого побиття. Наш син був глибоко віруючим, мріяв стати священиком. Особливо він шанував святого Віталія Олександрійського, який навертав блудниць, віддавав їм свої гроші і просив не грішити. Як розповіли екстрасенси, Віталик, наслідуючи свого небесного покровителя, теж взявся навертати на праведний шлях… повій. Листувався з такими жінками через інтернет. У Кременці познайомився з жінкою легкої поведінки, просив її залишити брудну справу. Сина вразило те, що цю жінку водив у готель при монастирі навіть один місцевий священик. Однак добрі наміри нашого сина не сподобалися сутенеру, і він відімстив…

«Це кіно. Ми не можемо брати це за факти», — сказав нам слідчий про те, що вдалося з’ясувати екстрасенсам. Але експерт-криміналіст телеканалу після виходу передачі надасть слідству дані, що їх вдалося зібрати у ході зйомок. Друг Віталика, який був того фатального вечора з ним, зізнався екстрасенсам, що не все розповів поліції. Маємо чимало й інших свідчень, які не показали у передачі з метою подальшого використання для розслідування справи. Бодай таким чином ми на всю Україну довели, що Віталик не був п’яний і що це не нещасний випадок. Він мав добре серце, горів бажанням змінити світ на краще, постраждав за віру. Віталик читав багато духовної літератури, молився, розумінням глибинних речей перевищував навіть багатьох дорослих. Віримо, що рано чи пізно слідство розкриє правду, і душа Віталика знайде спокій.

Вибір читачів за тиждень

Відео