Боєць АТО з Тернополя судиться через різницю соціальних виплат

cms-image-000017275

Сьогодні провели перше судове засідання у справі Тараса Горошко, учасника АТО, інваліда війни. Чоловік вимагає справедливості і тих соціальних гарантій, про які йдеться у законі.

- За Законом України “Про соціальний захист учасників бойових дій та інвалідів війни” прописано, що кожен боєць має право отримати допомогу до 5 травня у розмірі 5-ти мінімальних пенсій за віком, а Управління соціального захисту посилається на постанову Кабміну, де написано, що військовим мають виплачувати не 5 мінімальних пенсій за віком, а саме 920 гривень, - розповідає позивач. - На скільки я розумію, хоч і сам не юрист, що саме закон має вищу юридичну силу. Тобто на цю різницю був позов до суду.

На даний момент відбулося перше судове засідання і зараз Управління соціального захисту подало заперечення на позов. Позивачу дали час на ознайомлення.

Ідентична ситуація трапилася з одним бійцем, мешканцем Івано-Франківської області, де рішенням Городенківського районного суду від 5 серпня 2016 року було встановлено: позов задовільнили і визнали бездіяльність Управління соціального захисту та зобов’язали виплатити позивачу ту суму, на яку він претендує.

Як складеться дана історія у Тернополі - невідомо. Позивач, Тарас Горошко, не має намірів здаватися.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео