Далі - без Підгрушної

27_main

Три етапи Кубка світу з біатлону, які відбуваються після чемпіонату світу, нагадують товариські матчі у футболі.

 

Справді, основний старт сезону вже позаду, всі сили витрачені, тож навіщо тепер напружуватися?

Саме цього принципу, очевидно, дотримувалися учасники сьомого етапу Кубка світу, що минулого тижня відбувся в Кореї. Наявність у програмі етапу естафет, а також та обставина, що наступного року саме на цих трасах відбудеться Олімпіада, змусила тренерські штаби привезти до Пхенчхана досить представницькі склади.

Однак окремих зірок, і особливо це стосується біатлоністів, навіть це до Кореї на заманило. Тим більше, що в чоловічому змаганні вже давно все зрозуміло — Кришталевий глобус дістанеться французу Мартену Фуркаду. Він, до речі, в Кореї вже не так феєрив, як раніше, але все одно здобув дві золоті і бронзову нагороди. У загальному ж заліку його відрив від росіянина Шипуліна, який іде другим, сягнув уже 376 очків, повідомляє Нова Тернопільська газета.

Позбавив корейський етап інтриги і у жіночій суперечці за «Глобус». Ще дві впевнені перемоги німкені Лаури Далмайєр (всього вона вже виграла шість гонок поспіль, а також 8 із 9-ти, при одному «сріблі») дозволили їй відірватися від переслідувачок на понад 100 очків.

Українська команда в Кореї виконувала значно простіші завдання, хоча відзначимо впевнений виступ Юлії Джими, яка у Пхенчхані посіла 6-те та 7-ме місця у спринті та гонці переслідування і у загальному заліку Кубка світу піднялася вже на восьме місце.

А ось тернополянка Олена Підгрушна, незважаючи на те, що приїхала до Кореї, так і не вийшла на старт у жодній з гонок. Проблеми зі здоров’ям не дозволяють Олені гідно виступати, а бігти через «не можу» наприкінці сезону вже немає потреби. Отож, тренерський штаб вирішив, що для неї, а також для Валі Семеренко, яка пропустила всю літню підготовку, змагальний сезон уже завершено. Тепер головне завдання дівчат — гідно підготуватися до наступного, вже олімпійського, сезону і продемонструвати там всі найкращі якості.

Отож, на наступному етапі Кубка світу в фінському Контіолахті збірна України виступить оновленим складом. Яким саме? Дізнаємося вже незабаром.


Розклад етапу в Контіолахті

10 березня. 15.30. Чоловіки. Спринт. 10 км 10 березня. 18.45. Жінки. Спринт. 7,5 км 11 березня. 13.00. Чоловіки. Гонка переслідування. 12,5 км 11 березня. 16.15. Жінки. Гонка переслідування. 10 км 12 березня. 14.30. Одиночна змішана естафета 12 березня. 17.15. Змішана естафета

Вибір читачів за тиждень

Відео