Тернополянам розкриють постать Шевченка-націоналіста

unnamed (35)

16 березня у Тернополі відбудуться Бандерівські читання “Націоналізм очима Кобзаря”. Захід приурочений до Дня народження невтомного борця за волю України Тараса Григоровича Шевченка.

- Здається, про Шевченка зараз говорять усі в різних контекстах. Особливо, з огляду на таку доречність та “пророчість” Кобзаревих віршів в теперішній час. Однак, на мою думку, це не означає, що заходів з відзначення поета є забагато. Такий цікавий та подвійний формат, з викладами на націоналістичні теми та читанням віршів при свічках - саме те, що буде цікавим для молоді, - коментує Леся Голик, голова ТМО СУМ в Україні.

Гості вечора зможуть дізнатися маловідомі факти з життя і творчості великого Кобзаря. Наприкінці заходу кожен охочий матиме можливість зачитати улюблену поезію Тараса Григоровича. Відвідати подію можуть усі бажаючі.

- Варто зазначити, що формат заходу Бандерівські читання вже стає своєрідною традицією для громадських організацій міста Тернополя цього разу захід присвячений постаті Тараса Шевченка, – додає Вероніка Дякович.

- Ці Бандерівські читання покликані для того, щоб розкрити постать Тараса Григоровича не тільки як поета, але і як націоналіста. Адже саме Шевченко вважається першим українським ідеологом. Його твори стали підґрунтям для робіт Мирона-Орлика та Донцова, – зазначає Микола Мисак голова ТОО ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес»

Крім того, Зор’яна Сенчишин, заступник керівника ТОО ВМГО «Сокіл» впевнена, що у своїх творах геніальний пророк України Тарас Григорович передавав трагічний стан народу,  а запальними словами закликав до боротьби за перемогу правди, за вільну Україну, за духовне її відродження:

- Ми, як молоде покоління, усвідомлюємо, що Шевченко став ідеологом  української національно-визвольної  боротьби, духовним батьком українського народу. Долучайтеся до заходу «Націоналізм очима Кобзаря», ви відкриєте для себе багато нового і проведете вечір в хороші компанії, – закликає співорганізатор.

Захід відбудеться 16 березня, о 19:00 годині, на вулиці Кардинала Сліпого, 3. У приміщенні Просвіти. Організатори: МНК, Права молодь, Сокіл, СУМвУ, Пласт.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео