Центр позашкільної роботи – оновлено

dsc_0851--290x290

Центр позашкільної роботи дітей та юнацтва перейшов у комунальну власність Теребовлянської міської ради у 2015 році – з утворенням об’єднаної громади. Відразу після об’єднання виконавчим апаратом було проведено огляд нерухомого майна, щоб оцінити стан та запланувати виділення коштів на найнеобхідніші роботи. Як і багато шкіл, бібліотек, клубів та інших установ, переданих громаді, котрі десятиліттями до цього часу не лагодилися, будівля Центру позашкільної роботи потребувала нагальної уваги. Подекуди на стінах утворилися тріщини, через які приміщення неможливо було ефективно опалювати (неестетичний вигляд дефектів при цьому маскувався плакатами та іншими підручними засобами), повідомляє terebovlya-rada.te.ua.

У листопаді 2015-го міська рада затвердила проектну документацію на ремонт ЦПРДЮ, що включав у себе підсилення фундаментів, заміну віконних і дверних блоків, опорядження приміщень.
Більше мільйона гривень потрібно було на втілення даного проекту, тож ремонт розпочався уже наприкінці 2016-го і тривав кілька місяців. На даний час роботи уже завершено. Міською радою замовлено нове умеблювання для Центру. Варто зазначити також, що на рівні Кабінету Міністрів України сьогодні активізовано реформу культурної сфери, котра передбачає також системні зміни в роботі позашкільних закладів. Мова йде про концепцію так званих «мистецьких шкіл». Тож Центр неодмінно очікують реформи у організації їх роботи, пише Твоє місто Теребовля.
«Центр позашкільної роботи дітей та юнацтва – основний заклад у Теребовлі, де діти можуть після уроків корисно та цікаво провести час, позайматися вокалом чи танцями, живописом та рукоділлям, - зазначає заступник міського голови Людмила Колісник, - умови для творчої праці тут повинні бути сприятливими. Тепер справа за колективом закладу, якому в цих стінах втілювати нові ідеї, гуртувати довкола себе дітей та молодь, розвивати юні таланти ідучи в ногу з часом і потребами сучасного покоління».

Вибір читачів за тиждень

Відео