Вона мріє про власну кондитерську (фото)

1488867990478

Валентина Кузь вступила на журналістику, бо мріяла про посаду головного редактора в глянцевому журналі про можу.Валя дуже любить солодке. Їй часто не вистачало того, що пропонують в магазині. Тому подумала, чому б не спробувати спекти щось смачненьке самі, повідомляє Доба.

– Перші кекси були просто жахливі, як резина чи силікон. Моя мама ледве проковтнула. Але підтримала мене: «Якщо йти до своєї мети, неодмінно все вдасться».

Спочатку просто дивилася уроки як спекти кекс, а потім як прикрасити. Відео переважно американські.

– У нас, здається, пострадянський відтінок, ці розочки… я їх не люблю. Прикрашаю так, як до вподоби. Раніше використовувала різні кульки з цукрової пудри, правда, інколи боялася, щоб хтось не зломив зуба…

Зараз прикрашає шоколадками, фруктами. «Одразу можна і поїсти і закусити» – сміється. Також любить робити різнокольорові креми. Додавала сік з вишні, але консистенція трішки не та, тому зараз купляє фарбники. Так, фотографії кольорових, зелених, синіх кексів можна побачити в Інстаграмі, там же можна й замовити коробку з 6 кексів.

– Інстаграм – популярна платформа для бізнесу. Тернопіль – невелике місто, можна швидко доставити клієнтам мої кекси-пекси. Тим паче, де взяти грошей хоча б на якийсь фургончик.

Цікаво, чому кекси-пекси? Справа у тому, що коли Валя відкривала сторінку, її потрібна була назва, запитала тата як назвати свої кекси. Тато не зрозумів: «шо-шооо пекси?». Ось так з’явилися кекси-пекси.

Щотижня є декілька замовлень. Валя зізнається, що хотілося й кращих результатів, але це непоганий старт. Думає, якщо коштувала б кекси, які достойні ресторану в Мілані, одразу відкривала б свою кондитерську, зараз це поки домашня випічка.

– Тернопільські кафе стали б кращими, якщо мали б у своєму меню мої кекси-пекси. Якраз буду розносити їм на пробу.

На випікання коробки кексів йде приблизно година. Замісити тісто з блендерами, міксирами можна швидко. А от приготувати крем і прикрасити – довше. Де взяти терпіння?

– Якщо любиш їсти, те що випікаєш, тоді взагалі проблем немає, тому я завжди печу більше кексів, ніж замовляють. Можу не втриматися…

У майбутньому хотіла б почати пекти торти, але поки що зосереджується на кексах, бо знає технологію їх випікання. Каже, що з тортами важче. Також мріє відкрити кондитерську-шампанерію, де буде різне солодке та шампанське.

Чи хоче бути журналістом, сумнівається, каже, що цікавить її більше піар або реклама, бо це більше пригодиться навіть в продажі кексів. Але це не найголовніше, пече кекси з любов’ю, прикрашає так, щоб спершу милуватися ними. У планах також робити наклейки на коробки з логотипом, який нещодавно виготовили. Каже, щоб ще не глянувши на кекси, було людям приємно.

Окрім кексів, студентка займається музикою, має свій гурт. Грають в стилі інді, електроніки і сінті-поп. Коли пече, – співає. Так, кекси вдаються кращими.

Рецепти кексів класичні, але має декілька таємниць, які сама придумала. Одним з них Валя поділилася.

– Для випічки кексів я використовую лише холодні інгредієнти навіть муку тримаю в холодильнику, а до тіста додаю супер гарячий, розтоплений білий шоколад, приблизно 3 ст ложки. Від нього тісто стає дуже смачним, а пахне як…

 

Вибір читачів за тиждень

Відео