Оксана Бучко

Хмельницький показує Тернополю, як зупиняти рішення міської влади

troleybus

Підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті зупинили у Хмельницькому. Підвищити оплату планували з 1 березня. Таке рішення виконкому відтермінували у міськрайонному суді, повідомляє vsim.ua.

Суд відбувся 9 березня. Із позовом звернувся житель міста Іван Кульгук. Він просив скасувати оплату в розмірі 4 та 4,5 грн. Також чоловік запропонував провести експертизу, щоб оцінити реальну вартість перевезень в автобусах та маршрутках. Суд задовольнив пропозицію і призначив експертизу. Її проведе Київський інститут судових експертиз. Фахівці аналізуватимуть документи щодо кількості пасажирів та витрати на перевезення.

Нагадаємо, у Тернополі ціни на проїзд підняли 10 січня цього року. Про незадоволення тернополян щодо відповідності ціни і якості «Терен» писав ТУТ. Також думку про те, що управління транспорту лобіює інтереси приватних перевізників, а обґрунтування підняття ціни на проїзд – вигадане висловлював в коментарі «Терену» депутат міськради Назар Зелінка.

Щодо якості самого ж транспорту, Тернопіль від Хмельницького також відстає. До прикладу, хмельничани їздять на нових тролейбусах українського виробникав той час як тернополяни користуються чеськими вживаними машинами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео