Тернополянам назвали 10 продуктів, які допомагають у боротьбі з зайвою вагою

ovoshi

Тернопільський тренер розповіла, що існує цілий список продуктів, які допомагають у боротьбі з жиром.

Для ефективного схуднення потрібно скорегувати своє харчування. При цьому особливу увагу слід приділити продуктам, які допоможуть в боротьбі з надлишковою вагою.

  1. Йогурт. Ефективним в боротьбі із зайвими кілограмами, цей продукт має великий вміст білка. Для перетравлення білків наш організм витрачає більше енергії, ніж при переробці вуглеводів, які засвоюються швидше. Для схуднення краще вибирати знежирений йогурт.
  1. Кориця. Згідно з останніми дослідженнями, ця спеція може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові. А це робить позитивний вплив і на обмін речовин в цілому. Тому додавання невеликої кількості кориці в чашечку чаю або кави допоможе на шляху до ідеальної фігури.
  1. Гострий перець. У цьому продукті присутній капсаїцин - особлива речовина, здатна прискорювати обмін речовин і одночасно зменшувати апетит. Таке поєднання властивостей робить цей продукт корисним для зниження ваги.
  1. Зелений чай. Даний напій сприяє втраті зайвих кілограмів, так як прискорює спалювання жирів. Це відбувається за рахунок наявності в ньому катехінів - фітохімічних речовин, які впливають на метаболізм. Для отримання максимальної користі цей напій рекомендується пити кілька разів на день.
  1. Грейпфрут. Цей цитрусовий не може похвалитися наявністю будь-яких особливих речовин, що прискорюють процес спалювання жиру. Але в грейпфруті міститься велика кількість розчинної клітковини, яка досить довго перетравлюється. Вживання половини склянки соку перед їжею допоможе зменшити кількість споживаних калорій під час прийому їжі. Але з вживанням грейпфрута необхідно бути обережним, так як він впливає на процес засвоєння деяких ліків.
  1. Кавун. Він потрапив до рейтингу за рахунок великої кількості води в ньому. Саме ця якість дозволяє кавуну займати багато місця в кишечнику. Відповідно, це є сигналом для організму, що їжі достатньо. Додатковим бонусом є низький вміст калорій в кавуні і наявність в ньому антиоксидантів.
  1. Груші і яблука. Дані фрукти також відрізняються високим вмістом води. У них же є чимала кількість клітковини, яка вимагає деякий час для засвоєння. Краще вживати ці фрукти в свіжому вигляді, а не робити з них соки.
  1. Сирі овочі. Неперероблені овочі відрізняються достатньою кількістю води і клітковини. Також вони містять незначну кількість калорій і можуть бути використані в якості ідеального перекусу.
  1. Яйця. Цей продукт ідеальний для сніданку, так як містить високоякісний білок і інші поживні речовини. При перетравленні цього білка організм буде більше спалювати калорій в порівнянні з більш легкими вуглеводами.
  1. Хлібці. У цільнозернових житніх сухарях (званих хлібцями) присутня велика кількість поживних речовин - мінералів, вітамінів і клітковини. Тому вони повинні бути обов'язково включені в меню всіх бажаючих скинути зайву вагу.

Матеріал для колонки підготувала тренер танцювального клубу «Spesial dance» Тетяна Бастюк.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео