Жителі Тернопільщини здобули нові робочі місця

ostanovit-bezraboticu-v-ukraine

Васильковецька об’єднана територіальна громада, якою керує голова Андрій Гайдаш, є однією із найбільших громад на Гусятинщині. У її склад увійшло шість сіл: Васильківці (адміністративний центр громади), Чабарівка, Крогульці, Нижбірок, Старий Нижбірок та Целіїв.

30 приватних підприємців та 25 сільськогосподарських підприємств здійснюють діяльність на території громади. Із них ринкоутворюючі – СФНВГ «Коваль», ФГ «Ковалівське нове», СФГ «Кіляр», ПСА «Нива».

ОТГ активно співпрацює з Гусятинським районним центром зайнятості. Так, протягом 2016 року підприємства громади подали майже 130 вакансій, які були укомплектовані за сприяння РЦЗ. На 2017 рік в місцевому бюджеті передбачено 71 тис. грн на організацію громадських робіт, відтак жителі згаданих сіл матимуть, хоч тимчасову, але роботу і заробіток. У третій декаді березня 2017 року заплановано проведення виїзної дистанційної консультаційної площадки РЦЗ на території громади.

Директор Гусятинського районного центру зайнятості Антон Череватий під час зустрічі з головою громади зауважив, що спільними зусиллями із 305 жителів громади, які скористались послугами РЦЗ в 2016 році, 193-х вдалося працевлаштувати, у т.ч. 2 – на нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску, 56 – проходили професійне навчання, 6 – мали тимчасову роботу.

Уже з початку 2017-го на замовлення роботодавців СФНВГ «Коваль» та ФГ «Ковалівське нове» 30 безробітних жителів сіл, які входять до громади, проходять профнавчання в Гусятинському коледжі ТНПУ ім. І.Пулюя з подальшим гарантованим працевлаштуванням. Фах здобувають 3 агронома, 18 трактористів, 9 водіїв автотранспортних засобів. 14 з них з 10 березня ц.р. вже працевлаштовані згідно з попередньо укладеними договорами.

Крім того для цих господарств у згаданому коледжі з 6 та 7 березня 2017 року розпочали навчання ще 16 безробітних краян за професіями: 3 тракториста, 3 водія, 1 водій навантажувача, 4 кухарі, 1 токар, 2 електрика дільниці та 1 столяр. Після завершення навчання вони також гарантовано матимуть роботу.

Вибір читачів за тиждень

Відео