Тамара Коблик

Як наповнюють Тернопільський став? (фотофакт)

-FORKJo0Occ

Проблема забрудненості Тернопільського ставу останнім часом стала чи не найболючішим питанням для місцевої влади. Протягом минулого року чиновники консультувались з великою кількістю різноманітних спеціалістів, аби знайти реальні способи вирішення ситуації. Результатом стало прийняття комплексної «Програми розвитку водосховища Тернопільський став на 2017-2019 рр.», в рамках якої на ряд «рятувальних» заходів з місцевого бюджету буде виділено майже 29 млн грн.

Відомо, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Проте наразі факти говорять, що шансів у головної «родзинки» Тернополя не так вже й багато.

Вчора, 12 березня, у спільноті «Від Тарнополя до Тернополя» тернополянин Руслан Красивий оприлюднив фото, яке викликало дискусію серед користувачів соцмереж. На світлині видно, як недалеко від «Циганки» велика кількість брудної рідини бурого кольору стікає прямо у став через дренажну трубу.

5YJk1DbKczk
5YJk1DbKczk

Y-UF52Aeijc
Y-UF52Aeijc

Думки тернополян розділилися. Дехто звинувачує у несанкціонованому зливі місцевий пивзавод.

Screen Shot 001
Screen Shot 001

Screen Shot
Screen Shot

    

Screen Shot 005
Screen Shot 005

Інші ж говорять про проблему стоків дощових та каналізаційних вод з масивів Новий світ та БАМ.

 

Screen Shot 007
Screen Shot 007

Більшість же просто жартує.

Screen Shot 008
Screen Shot 008

Screen Shot 009
Screen Shot 009

Screen Shot 002
Screen Shot 002

Screen Shot 003
Screen Shot 003

Screen Shot 004
Screen Shot 004

Очевидно одне, подібне, в наявній критичній ситуації, в принципі, неприпустиме. Адже скільки мільйонів гривень в порятунок «перлини Тернополя» не вкладай, результату чекати марно, поки не будуть максимально ліквідовані джерела його забруднення.

Вибір читачів за тиждень

Відео