Добровольців в Тернополі об'єднало спільне свято (відео)

MVI_9474.MOV.00_00_11_17.Still001

День українського добровольця в Тернополі святкують уперше. Це свято по-особливому сприймається як місцевим населенням, так і самими бійцями.

Передує святкуванню проект постанови “Про встановлення Дня українського добровольця”, установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності.

Саме сьогодні, 14 березня, на Театральному майдані міста зібралися бійці Тернопільщини, які добровільно відправилися на Схід України, захищати територіальну цілісність нашої Держави.

- Війна виснажує і морально, і матеріально, - каже боєць (раніше спортсмен-біатлоніст – дод. ред.) Олександр Починок. - Через те, як добровольці воюють за свій кошт, повністю за свої гроші… Підтримка людей дуже відчутна.

Серед них є й ті, які покинули улюблену справу, затишну домівку і взяли до рук зброю, а все це задля того, щоб ворог не просунувся вперед і українські родини ніколи не зазнавали страху війни.

- Всі ці гвинтівки, що ви бачите: перша - це «Вепр», придбана ще до війни 2006 року; друга – «Barrett M98B»; а найменша, третя – «Accuracy International AX». Ці дві – це топові гвинтівки, топові снайперські комплекси в світі, - розповідає чоловік.

Крім того, представники влади з нагоди Дня українського добровольця привітали захисників зі святом. Також було нагороджено посмертно героїв-добровольців з Тернопільщини.

[embed]https://youtu.be/xVhZcs23wyg[/embed]

Відео: Богдан Колесов

 

Вибір читачів за тиждень

Відео