Добру казку про дітей з особливими потребами тернополяни в домашніх умовах втілили в анімований пластиліновий мультик

sol

У четвер відбудеться презентація анімаційного фільму «Соловейко з одним крилом» про маленького хлопчика з особливими потребами і його друзів.

Показ та обговорення відео-казки відбудеться в рамках круглого столу "Адаптація дитини з особливими потребами в шкільному середовищі Тернопільської обласної школи мистецтв».

Круглий стіл відбудеться в четвер, 16 березня о 14.00.год. в актовому залі Тернопільської обласної комунальної експериментальної комплексної школи мистецтв (ТОКЕКШМ) ім. І. Герети за адресою: м.Тернопіль, вул. Медова, 5

Організатор: адміністрація Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. Ігоря Ґерети та батьки дитини з особливими потребами.

Учасники: - педагоги школи - учень 6 класу (дитина з особливими потребами) та його друзі-однокласники - батьки дитини з особливими потребами - громадські діячі - депутати - представники Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільської обл. ради - представники Тернопільської міської ради.

На круглому столі буде презентований відеопроект про хлопчика і його друзів, які уособлюють два світи: світ дитинства здорового і світ дитинства «особливого».

Основою цього відеопроекту, в якому беруть участь Лесик Венгринович (дитина з особливими потребами) та учні 6 класу Тернопільської обласної школи мистецтв є авторська казка Олега Романчука «Соловейко з одним крилом».

Спільними зусиллями Лесика, його батьків, а також волонтерів-однодумців цю повчальну друковану казку було перетворено в анімований пластиліновий мультик, який був знятий в домашніх умовах і головних героїв (пташенят) якого допомагав ліпити Лесик.

Ця казка про соловейка з одним крилом розповідає про велику перемогу маленьких пташенят над нелегкими обставинами, а також про справжню любов та життєві випробування родин, у яких є діти з особливими потребами.

Казка адресована не лише дітям з особливими потребами та їхнім рідним, але й широкому колу глядачів-маленьких і великих, - бо всі ми є частиною цього великого світу, у якому так важливо, щоб кожен знайшов своє місце, щоб пісня кожного таки пролунала і була почута.

Також в рамках круглого столу будуть підняті питання, пов'язані з навчанням, вихованням та інтеграцією у суспільство дітей з особливими потребами.

Мета заходу - спонукання оточуючих до переосмислення власних життєвих цінностей та формування засади толерантного ставлення до дітей з особливими потребами. Бо турбота, тепло сердець, увага є для них чи не найважливішими ліками.

Контактна особа – Венгринович Анатолій (батько дитини з особливими потребами) моб.тел. (067) 350 34 38,anatoliy.ven@gmail.com

Вибір читачів за тиждень

Відео