Під стіни тернопільського суду принесли сміттєвий бак (фото)

DSC_0206-655x333

Кілька десятків тернополян вимагали у місцевих «законників» судити по совісті, інакше на них чекатиме, за словами пікетувальників, доля мотлоху.

В понеділок, 13 березня, під стінами Будинку правосуддя відбувся пікет «Проти свавілля суддів». Люди вимагали у однієї з представниць Тернопільського господарського суду виносити рішення по совісті. Йдеться про Надію Миколаївну Бурду, яка о 15:00 мала розглянути заяву Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. Дорожники просили про розстрочку виплати фірмі «Луцькавтодор-Сервіс». Остання займалася ремонтом об’їзної Кременця, та порушила технології і завищила вартість робіт. Попри те, що Служба доріг роботи не прийняла, Надія Бурда задовольнила позов лучан про виплату 32 мільйонів гривень за псевдоремонт. Таке рішення виглядало доволі дивним, зважаючи на те, що призначена судом експертиза підтвердила: приймати такі роботи – злочин, пише beztaby.

 «Ми обурені тим, що Надія Бурда вважає за потрібне витрачати гроші платників податків на оплату неякісних робіт. Суддям делеговані повноваження захищати інтереси народу України. Натомість вони піклуються про фінансові інтереси всіляких ділків. Ганьба таким суддям. Ми вимагаємо справжнього правосуддя», –коментує організатор пікету Олексій Станько.

Для тернопільських «законників» пікетувальники увімкнули церковні дзвони. Також вони притягли сміттєвий контейнер, немов натякаючи, яка доля чекатиме суддю, що виносить несправедливі рішення.

 

Тривала акція близько години. Тим часом суддя, об’єктивності якої вимагали протестувальники, пішла на лікарняний. О 15:00 судове засідання оголосили відкритим, однак головувала на ньому не Надія Бурда, а Ірина Гирила.

Оскільки остання з матеріалами справи ознайомлена не була, то і рішення винести не могла. Наразі матеріали справи повертають у суд. Дата наступного засідання поки не відома, адже Ірині Гирилі ще необхідно вивчити справу.

Вибір читачів за тиждень

Відео