«Золоті» овочі на ринках Тернополя

1WXOCbxU668

Покупцям варто зачекати на домашні овочі, аніж зараз переплачувати за імпортні та насичені чималою «хімією». Адже ні здоров’я, ні користі для організму вони не додадуть.

Йдеться про огірки, помідори та перець, ціни на які в «не сезон» завжди «кусаються». Зокрема, кілограм огірків в середньому коштує 68 гривень, кілограм помідорів – 38, а кілограм червоного перцю – 104.

Подорожчали в середньому на 20 гривень і шампіньйони, які тепер коштують 55-63 грн. за кілограм. Значно дешевша пекінська капуста, за кілограм якої просять від 14 грн. та молода капуста, яка коштує від 13 гривень. Дорога й зелень, зокрема мікс салату коштує 45 грн. за 150 грам, кілограм петрушки коштує від 156 грн., такі ж дорогі кріп і зелена цибуля - повідомляє Галас.

За словами продавців, «найходовіші» овочі – це пекінська та молода капуста, купують також гриби, особливо тепер, коли розпочався великодній піст. Рідше купують перець, огірки та помідори купують часто, але лише по 2-3 штучки кожного. Відтак, аби уникнути псування овочів, продавці в ятках беруть їх зовсім небагато. Зосереджуються переважно на продажі капусти, моркви, картоплі, столового буряка, а з фруктів – на яблуках.

Вибір читачів за тиждень

Відео