Тернополянка на “Східному” варила опій (фото)

н1

Після численних скарг мешканців “Східного” мікрорайону правоохоронці взялись за розслідування. Про те, що жінка виготовляє та реалізує наркотики знали усі її сусіди.

Правоохоронцям все ж вдалося вийти на слід організатора наркоторгівельного бізнесу та вилучити понад двадцять кілограм макової соломки та майже 30 літрів розчину опію разом з іншими наркотичними засобами.

н3
н3

Як з’ясувалося згодом, тернополянка 1967 року народження вже неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності та відбувала покарання за подібні злочини. Вона ж варила опій та торгувала ним. Разом з прикриттям такого бізнесу працівники правоохоронних органів встановили особи ще п'ятдесяти покупців.

- За один мілілітр наркотичної сировини підприємець просила сто гривень. Аби дія наркотиків була сильнішою, жінка в додачу до ширки пропонувала ще й сильнодіючі лікарські речовини такі як «Соннат» та «димедрол». За день в середньому вона заробляла близько двох-трьох тисяч гривень. Проте впоратися з великою кількістю клієнтів ставало складно і жінка взяла собі у помічники ще одного наркозалежного тернополянина. Він допомагав збувати товар, - розповідають у відділі комунікації НП Тернопільської області. - Щоб не викликати підозри в сусідів, підприємливий дует варив наркотики в приватній оселі на масиві «Дружба». Її вони «винаймали» у ще одного наркозалежного чоловіка за дозу ширки.

н2
н2

Працівники поліції затримали організатора і її поплічника відповідно до статті 208 КПК. На даний час вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Правоохоронці інкримінують статтю 309 ККУ - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, а двом організаторам бізнесу ще й статтю 307 ККУ - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Фото: Відділ комунікації НП Тернопільської області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео