Орест Сарматський

Агро-новини 19 березня

бер19

Посівна кампанія розпочалась у 15 областях України

В Україні стартувала посівна кампанія. Сівбу зернових та зернобобових культур провели на площі 138 тис. гектарів Враховуючи сприятливі погодні умови, посівну кампанію вже розпочато у 15 областях України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Станом на 15 березня, за даними з регіонів, сівбу ранніх зернових та зернобобових культур проведено на площі 138 тисяч га або 6% до прогнозу (2402 тис. га)", - відзначають в повідомленні.

Посіяно культур: ярої пшениці - 4 тис. га або 2% до прогнозу (190 тис. га); ярого ячменю - 95 тис. га або 5% до прогнозу (1728 тис. га); вівса - 5 тис. га або 2% до прогнозу (208 тис. га); гороху - 34 тис. га або 12% до прогнозу (276 тис. га). Також наразі тривають роботи з внесення поживних речовин: підживлення озимих культур на зерно проведено на площі 4,4 млн га або 63% до прогнозу (7,0 млн га). Крім того, озимий ріпак підживлений на площі 610 тис. га або 70% до прогнозу (876 тис. га). Нагадаємо, експорт української агропродукції в ЄС виріс на 68 млн доларів. У 2016 році Україна експортувала в ЄС агропродукції на 4,12 млрд доларів.

1901
1901

Allseeds закликає СБУ перевірити всіх операторів олійного ринку

Група Allseeds закликає Службу безпеки України (СБУ) заради інтересів держави, а також галузі перевірити всіх операторів олійного ринку, зокрема саму Групу, оскільки вона не має жодного зв'язку з «курячим жиром». Про це йдеться в офіційній заяві прес-служби Групи Allseeds.

"Проти Групи Allseeds, яка, незважаючи на бурхливі події 2013-15 років, побудувала в порту «Южний» олійновидобувний комплекс вартістю близько 200 млн доларів США, останнім часом розгорнута кампанія з дискредитації, що має на меті дезорганізувати її діяльності і нанести матеріальний збиток. Це відбувається в той час, коли завод компанії з початком сезону 2016/17 почав ритмічно працювати, впевнено посідаючи високе 5 місце в рейтингу виробників олії в Україні", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в компанії, при такій виробничої діяльності, є відповідні фінансові показники, які дають компанії можливість своєчасно розраховуватися за зобов'язаннями перед кредиторами, планувати та здійснювати ефективні логістичні рішення.

«Успіх Групи Allseeds в Україні не подобається заздрісникам, тому вони вдаються до брудних інсинуацій, витрачають величезні кошти на нескінченні брехливі публікації. Ми до пори до часу, коли брехня стосувалася тільки нас, мовчали і не вмішувались в дріб'язкові чвари. Проте нещодавно знахабнілі інсинуатори перейшли »червону лінію« дозволеного: вони, з посиланням на думку одного з »експертів«, які завжди »під рукою« у пошуках дешевих заробітків, поширили у ряді ЗМІ брехливий матеріал про фальсифікації соняшникової олії на українському ринку з використанням т.зв. »курячого жиру", - відзначили в компанії.Група Allseeds готова пройти таку перевірку нашого підприємства першою. Також звертаємося до СБУ з проханням встановити безпосередніх замовників цієї, без сумніву, антиукраїнської кампанії", - сказано в повідомленні групи Allseeds.

1902
1902

Україна буде нарощувати аграрний експорт в Туреччину

Україна має намір розширювати нарощувати поставки сільськогосподарської продукції в Туреччину. Про це йшла мова під час зустрічі міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового з міністром сільського господарства, продовольства і тваринництва Туреччини Фаруком Челіком, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Наголошується, що зустріч відбулася сьогодні, 14 березня, у рамках офіційного візиту української делегації на чолі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом в Турецьку Республіку.

"Туреччина входить в ТОП-10 країн, з якими Україна має найбільший товарообіг: займає 8-е місце по експорту і 3-е по імпорту. Ця країна є нашим надійним і постійним торговим партнером. Наше плідне співробітництво ми будемо не тільки продовжувати, але і усиливат", - прокоментував Кутовий.

1903
1903

Сьогодні, в контексті розвитку співробітництва з Туреччиною, пріоритетними товарами для нарощування на експорт є м'ясо, молочна продукція, яйця, деякі овочі і фрукти, зернові, борошно і крупи, м'ясні та томатні консерви, кондитерська продукція, соки, морозиво, вина та інше. За результатами 2016 року, двосторонній товарообіг склав 942, 5 млн доларів. Експорт української сільськогосподарської продукції склав 608, 7 млн доларів, імпорт – 333,8 млн доларів. Україна здебільшого постачала в Туреччину масло, насіння олійних культур, мед і цукор, соєві боби і волоські горіхи. Нагадаємо, в ході візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана у Туреччину боку підписали угоду про поїздки громадян за внутрішніми паспортами у вигляді ID-карт.

Вибір читачів за тиждень

Відео