На Тернопільщині відкрито нехтують законами та мораллю

Stadnyk

Упродовж ось уже тривалого часу Марія Семенівна нехтувала та нехтує законами та мораллю. Ніщо не проходить безслідно.

Триває суддівська реформа, і під деякими тернопільськими суддями серйозно захиталися стільці.  Запанікувала і сумнозвісна суддя Господарського суду Тернопільської області Марія Стадник, відома у кулуарах Феміди на прізвисько “Русалка Судова”. Непросто їй нині “вигрібати” після прийняття десятків несправедливих рішень. Упродовж тривалого часу “НОВА…” публікувала цілий серіал викривальних статей про кривосуддя Марії Семенівни, яка нехтувала і нехтує законом та мораллю. Усі ці матеріали ми передали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції. Подейкують, що за зверненнями проведено перевірки і Марію Семенівну внесено до списку “на вильот”. Хапаючись за останню соломину, вона нині організовує “кампанію порятунку”. Днями пані Стадник обходила квартири багатоповерхівки, де мешкає її родина, з проханням поставити підписи під листом на її підтримку. Суддя написала, нібито на неї зводять наклепи, видає себе за “жертву інформаційної війни”, та ще й втягує у це сусідів. Щоб не мати зі скандальною суддею справи і аби відчепилася, сусіди “малюють” підписи, але за спиною плюють в її бік. Утім, жодні “петиції” їй все одно не допоможуть, бо в архіві суду — гора прийнятих із грубими порушеннями законодавства несправедливих рішень, тож рано чи пізно горе-судді доведеться за це відповісти, пише nova.

IMG_6866
IMG_6866

В тандемі з “Русалкою Судовою” — її чоловік Олег Стадник, суддя Апеляційного суду Тернопільської області. Розповідають, що його колеги-судді, маючи за собою чимало “гріхів”, утекли від реформи на… пенсію. Олег Богданович нібито теж поривався, але грізна дружина наказала поки що сидіти. Як старожилові суду “добродію” Стаднику нещодавно навіть довірили посидіти у кріслі заступника голови суду. Однак це, ясна річ, тимчасове призначення, оскільки суддівська репутація Олега Богдановича теж “золотовербова”. Варто хоча б згадати історію Івана Нечипорука із Хмельницького, якого тернопільські злочинні судді, серед яких і пан Стадник, засудили за чужий злочин на 15 років ув’язнення. Європейський Суд з прав людини, а відтак і Верховний Суд України визнали рішення тернопільських суддів неправомірними. Більше того, Європейський Суд зобов’язав Україну виплатити невинно засудженому рекордну суму — 48 тисяч євро!

Окрім “роботи”, Стадники також погрузли у судах через особисті корисливі майнові питання. “НОВА…” писала про майже десятилітню судову тяганину суддівської родини із забудовником багатоповерхівки, де вони безкоштовно отримали квартиру, про рейдерське захоплення чужого гаража. Усі вищі суди Стадники програли, але вони настільки жадібні й нахабні, що по колу просувають нові позови. Днями вони програли черговий суд щодо гаража. Марія Семенівна, не маючи аргументів, щоб переконати суд у праві власності на чужий гараж, “вчепилася” за спірний виконавчий документ десятилітньої давнини, рішення по якому було виконане в повній мірі. Через безпідставність позову суддя Тернопільського міськрайонного суду Володимир Ромазан відмовив позивачці. Протизаконні дії клану Стадників місцеві судді вже не беруться прикривати. Це додає надії, що якщо Авгієві судові конюшні очистити від таких негідників у мантіях, як Стадники, то справедливе правосуддя все-таки можливе!

Вибір читачів за тиждень

Відео