Тернополянам уся правда про "СберБанк" і не тільки

IMG_9728 (Copy)

Вчора, 18 березня у Тернополі відбулася акція протесту щодо одного із банків, які діють у місті. Мова йде про Російський банк «СберБанк». 

Одне із інтернет-видань подало шокуючі факти щодо даної установи, яка розлилася по всій Україні. Пропонуємо вашій увазі статистику банків по Україні та значення російського банку на даний час.

Найбільша кількість українських чиновників зберігає свої кошти у державному «ПриватБанку», повідомило видання Bihus.info, яке проаналізувало дані з публічного реєстру електронних декларацій, пише 33seconds.

«Міжнародний інвестиційний банк» посів друге місце, але переважно за рахунок коштів його власника. Понад 90% з 671 мільйона, які чиновники-декларанти вклали у МІБ, – це гроші президента України Петра Порошенка.

На третьому місці за популярністю серед високопосадовців опинився «Ощадбанк».

«Незважаючи на ситуацію в країні, 8-му сходинку займає російський “Сбербанк”, де українські чиновники зберігають близько 230 мільйонів гривень в еквіваленті. Одразу за ним – Перший український міжнародний банк з корпорації олігарха Ріната Ахметова», – зазначається в публікації.

До слова, замикає топ-10 «Альфа-банк» – також структура з російським капіталом, щоправда – недержавним.

Аналіз проведено на повному масиві електронних декларацій по 31 грудня 2016 року включно. Суми, наведені у гривні, можуть бути гривневим еквівалентом інших валют, перерахованих за курсом НБУ станом на 31 грудня 2016 року. Загалом в рейтингу – 15 банків.

Нагадаємо, «СберБанк» належить державному російському банку «СберБанк России». Як відомо, згідно з рішенням РНБО, яке президент ввів в дію своїм указом від 16-го березня, на один рік вводяться санкції проти п’яти структур російських держбанків, які працюють в Україні: «СберБанку», «ВТБ», «БМ Банку», «Промінвестбанку» і «ВіЕС Банку». Їм заборонили виводити капітал за межі України на користь пов’язаних осіб.

В той же час «Альфа-банк» під санкції не потрапив, оскільки не має російського державного капіталу.

Лідером довіри як серед політиків, так і серед звичайних громадян, залишається «ПриватБанк» – в ньому зберігається 818,5 мільйонів задекларованих гривень.

Читайте також: "Тернополяни сказали «game over» одному із банків«, »У Тернополі замуровують вхід до одного із банків".

Вибір читачів за тиждень

Відео