Орест Сарматський

Голови ОСББ з Тернополя не даремно сіли за парти

unnamed (29)

На Тернопільщині вперше організовано навчальні курси голів ОСББ.

За ініціативи Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, на навчально-методичній базі кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва, під безпосереднім кураторством декана факультету економіки та менеджменту Галини Ціх у Тернополі вперше організовано курси підвищення кваліфікації за програмою підготовки голів ОСББ «Менеджер житлової нерухомості». Очолив підготовку навчального процесу досвідчений науковець, докторант Роман Шерстюк, - розповіла «ТЕРЕНу»  керівник прес-центру кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва, ТНТУ доц. Ольга Владимир.

unnamed (32)
unnamed (32)

 Окрім Романа Шерстюка  до викладання програми курсів долучилися науковці, які мали наукові доробки з цієї тематики. Серед них - к.е.н., доц. Малюта Л. , к.е.н., доц. Мельник Л.  к.ю.н. Марценко Н. д.держ.упр., проф. Рудакевич М. , Куртяк В.,   к.т.н., доц. Бабій А. , к.е.н., доц. Кравчук Н., Нагаченко С. , к.психол.н. доц. Періг І.

Перша група була сформована і з 7 осіб, у неї увійшли голови ОСББ Тернополя: Вишневський Б. , Щепановський Я., Матушевська М. , Глодан І. , Забіяка І. , Буртняк П. , Дмитренко І.

Упродовж трьох тижнів слухачі щоденно відвідували цикл лекцій із питань ефективного управління житловою нерухомістю, набули професійних навичок із створення, організації роботи та управління ОСББ. Учасники курсів розглянули теоретичні та практичні аспекти управління та належного функціонування, технічного забезпечення, юридичного супроводу, ведення бухгалтерського обліку та здійснення заходів щодо енергоефективності та енергоощадності.

У рамках програми курсів слухачі мали можливість розглянути правові аспекти управління багатоквартирним будинком, співпрацю з органами державної влади і місцевого самоврядування, порядок укладення договорів з постачальниками послуг та споживачами (офісами). Також йшлося і про вирішення спірних питань, професійне управління багатоквартирним будинком, діяльність управителів та формування Асоціації ОСББ, кадрову політику і стратегію управління у багатоквартирному будинку. Розглядалися і соціально-психологічні аспекти в ОСББ, вирішення конфліктних ситуацій, вміння організувати мешканців будинків та низка інших питань діяльності ОСББ. Усі слухачі курсів успішно склади іспит та отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.

Додамо, що такі курси діють на постійній основі на базі Факультету економіки та менеджменту Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

За побажаннями голів ОСББ заняття наступних занять можуть проводитись за зручним для них графіком, як інтенсив – щодня,  впродовж трьох тижнів, або ж двічі або тричі на тиждень, у вечірній або денний час упродовж кількох місяців. Інформування про час, термін та періодичність навчання відбуватиметься після формування груп та із врахуванням побажань учасників.

За детальною інформацією організатори курсів пропонують звертатися телефоном 067 350 36 25, або ж через електронну пошту - kursy.osbb.tntu@gmail.com.

Фото надав Роман Шерстюк

Вибір читачів за тиждень

Відео