На ZIKу покажуть кінострічку «Жива»

unnamed (3)

Кінострічка «Жива» – про зв’язкову УПА Анну Попович – вийде вперше в телевізійному ефірі в середу, 22 березня, о 21:30 на каналі ZIK.

В основу фільму режисера Тараса Химича «Жива» лягла реальна історія молодої дівчини, яка, рятуючись від КДБ, потрапляє у табір УПА в загін командира Довбуша. Завдяки своєму дару віщування Анна не раз рятує життя повстанцям і дивом залишається жити сама.

unnamed (4)
unnamed (4)

Знімали кінострічку в Карпатах, у Горганах, де, за свідченнями самої Анни Попович, розгортались події з її життя. Сцени ж допитів – у львівському Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

«Жива», як стверджують творці фільму, – це життєва історія, що краще відображає суть українського характеру й української долі, ніж будь-яка доктрина. І ця життєва історія надихає, дає зрозуміти мотиви – чим жили і за що боролись люди в той час.

unnamed (5)
unnamed (5)

Стрічка відрізняється особливою манерою зйомки – унікальна побудова композиції візуального ряду, оригінальна авторська звукова доріжка, художнє оформлення, використання справжньої техніки та зброї 1940-50-х рр., постановка бойових сцен із залученням найкращих військових консультантів та істориків України.

Нагадаємо, телеканал ZIK є офіційним медіапартнером фільму «Жива».

Вибір читачів за тиждень

Відео