Віра Олександрович

Тернопільським студентам показали, як виглядав податківець у 50-х роках

unnamed (35)

Пізнавальну екскурсію провели у Музеї податкової служби Тернопільщини для студентів місцевого вишу.

Молодь побачила також, як відвідувачі податкової подають звітність, отримують консультації та адміністративні послуги. Про це повідомили у Головному управлінні Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

  • Одним із важливих напрямів роботи є формування високої податкової культури населення, зокрема, серед молоді, - кажуть податківці. - Незважаючи на юний вік, майбутні платники повинні із дитинства усвідомлювати, що податки мають вагоме соціальне значення, тому їх сплата є важливим і почесним обов’язком громадян.

Саме про це нещодавно розповіли студентам першого курсу Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя. Молоді люди мали змогу поринути в історію виникнення податкової служби на всіх етапах її формування, дізнатися про становлення податкової системи України, зокрема, і в Тернопільській області.

  • Першокурсникам було особливо цікаво роздивлялися експонати «Пам’ятний реєстр ветеранів податкової служби в Тернопільщині», фотопланшет, що ілюструє життя колективу, службовий стіл фінансового працівника 50-х років і зразки форменого одягу податкових працівників, - кажуть у Відділі організації роботи.

Наприкінці екскурсії студенти побували у Центрі обслуговування платників (ЦОП), що діє при Тернопільській об’єднаній державній податковій інспекції (ОДПІ).

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео