Актуальні вакансії

unnamed (8)

Директори Тернопільських обласного та міськрайонного центрів зайнятості зустрілися із керівництвом корпорації «Ватра».

Директори Тернопільських обласного центру зайнятості Василь Олещук та міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк зустрілися із заступником генерального директора - директором з виробництва ТЗОВ "Об’єднання світлотехнічних підприємств «Корпорація »Ватра" Мирославом Живчиком та заступником генерального директора з управління персоналом товариства Станіславом Добровольським.

Під час зустрічі мова йшла про можливості служби зайнятості щодо заповнення вакансій кваліфікованими кадрами, у тому числі з попереднім професійним навчанням фахівців; про організацію тимчасових робіт у випадках термінових або збільшених замовлень на продукцію.

Василь Олещук зауважив, що якщо безробітний не має достатніх професійних навиків або досвіду, то центр зайнятості організовує його стажування безпосередньо на базі підприємства. За час такого стажування особа зі статусом безробітного вдосконалює свої професійні якості, адаптується на майбутньому місці праці до умов виконання робіт, до обладнання, технології та колективу. Служба зайнятості також може організувати професійне навчання безробітних на замовлення роботодавця. Таке профнавчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

До речі, фахівці служби зайнятості допоможуть роботодавцеві здійснити і професійний відбір кадрів з використанням сучасних тестових методик; організують (як у центрі зайнятості, так і на підприємстві) ярмарки вакансій, презентації роботодавця, аби безробітні знайшли місця праці і більше дізналися про підприємство.

Також при працевлаштуванні безробітних на новостворені робочі місця центр зайнятості має можливість повернути роботодавцю кошти, які він витратив на сплату єдиного соціального внеску.

«Тернопільський міськрайонний центр зайнятості тісно співпрацює з корпорацією щодо працевлаштування осіб з числа незайнятих громадян, які звернулися в службу зайнятості у пошуку роботи. Так, за період з 01.01.2011 по 31.12.2016 було працевлаштовано 76 безробітних краян. В основному це були інженери-електроніки, оператори верстатів з ПК, електромонтери з ремонту електроустаткування, слюсарі-ремонтники, слюсарі-інструментальники.

Зараз є 7 актуальних на підприємстві вакансій: слюсар-інструментальник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар КВПіА, заточувальник, токар, налагоджувальники автоматів та напівавтоматів», - повідомив Анатолій Куриляк.

У рамках зустрічі заступник генерального директора з управління персоналом товариства Станіслав Добровольський провів для представників служби зайнятості екскурсію цехами підприємства.

Вибір читачів за тиждень

Відео