Орест Сарматський

Чому «Мольфарки» та «Гетьманівни» з Тернополя їздили до Києва? (фото)

к01

Освітяни Тернопільщини презентували галузь на Восьмій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2017».

Три дні у київському Палаці дітей та юнацтва тривала головна подія року в освітній галузі - Восьма Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2017» та Четверта Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «WorldEdu - 2017».

- Цьогоріч у роботі виставки взяли участь 796 учасників із 25 регіонів України та 14 країн світу: Польщі, Австрії, Німеччини, Швейцарії, США, Болгарії, Чехії, Литви, Молдови, Грузії, Словаччини, Румунії, Угорщини, Китаю, - розповіла «ТЕРЕНу» учасниця виставки, заступник директора Тернопільського комунального методичного центру науково - освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун.

к03
к03

«Сучасні заклади освіти – 2017» за своїм фаховим і науковим рівнем, змістовністю науково-практичної програми з найважливіших та найактуальніших питань галузі освіти, чисельністю учасників усіх ланок освіти та кількістю відвідувачів визнана найбільш рейтинговим та широкомасштабним професійним освітянським заходом.

Міжнародна виставка представила широкій громадськості, педагогам, науковцям, молоді, органам державної вдали та управління новітні практичні напрацювання, інноваційні ідеї та технології у сфері освіти. Також було висвітлено ефективні шляхи інтеграції української освіти та науки в європейський і світовий простір, досвід розширення міжнародної співпраці, участі у спільних наукових і освітніх програмах, проектах, здобутки у підвищенні якості навчального та виховного процесів. З матеріалів виставки можна було дізнатися і про досягнення в реалізації законів про освіту та науку, сучасні засоби навчання, обладнання, програми та системи дистанційного навчання для впровадження в освітню практику.

Європейський вектор освіти  Тернополя у Восьмій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2017» вже втретє успішно презентувало управління освіти і науки Тернопільської міської ради і Тернопільський комунальний методичний центр науково - освітніх інновацій та моніторингу та 25 навчальних закладів міста  – дошкільні, загальноосвітні навчальні заклади, Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола і Технічний коледж ТНТУ ім. І.Пулюя.

к05
к05

Численні відвідувачі Міжнародної виставки відзначали змістовність, інноваційність та сучасність виставкового матеріалу освітян Тернополя. Основні орієнтири розвитку освіти міста та досягнення освітян представлено в інформаційному каталозі №03 «Освіта Тернополя», який високо оцінив Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень.

- «Родзинкою» освітянського дійства стала участь у виставці студентів Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола, які демонстрували колекції одягу молодих дизайнерів закладу «Гетьманівна» і «Мольфарка». Учасники виставки відзначили креативний підхід, європейський рівень творчого мислення та високий професіоналізм реалізації дизайнерських рішень авторів колекції. Довершена краса костюмів і моделей, вишукані зачіски, досконалий  макіяж, продумані до деталей аксесуари не залишали байдужими нікого: усі виявляли бажання зробити фото на пам’ять з неперевершеними «мольфарками» і «гетьманівнами» з Тернополя, - розповіла Галина Федун.

к02
к02

За її словами, у тематичних номінаціях освітяни Тернополя отримали низку нагород. Зокрема, золотими медалями відзначено Тернопільський дошкільний навчальний заклад №6, Тернопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів – економічний ліцей №9 ім.І.Блажкевич, Тернопільський комунальний методичний центр науково - освітніх інновацій та моніторингу. Бронзові медалі отримали Тернопільський дошкільний навчальний заклад №37,

Тернопільська українська гімназія ім.І.Франка, Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІст. №7 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Окрім згаданих нагород, Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук та компанія «Виставковий світ» нагородили управління освіти Тернопільської міської ради, Тернопільський комунальний методичний центр науково - освітніх інновацій та моніторингу та 25 навчальних закладів Тернополя  дипломами за активну участь у створенні сучасної якісної національної освіти.

к04
к04

Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, Національної Академії педагогічних наук України за плідну працю та активну організаторську діяльність із модернізації національної системи освіти нагороджені начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк та директор Тернопільського комунального методичного центру науково - освітніх інновацій та моніторингу Галина Литвинюк.

Фото – Галина Федун

Вибір читачів за тиждень

Відео